10 mei 2024
Thumbnail voor Touroperators kijken met gemengde gevoelens terug op Vakantiebeurs

Touroperators kijken met gemengde gevoelens terug op Vakantiebeurs

UTRECHT - De eerste fysieke Vakantiebeurs sinds de coronacrisis zit er weer op. De vakdag - met onder andere het Reisbizz Society Event - waren dé gelegenheid voor reisprofessionals om te netwerken met collega’s uit de branche. Reisbizz.nl vroeg touroperators FTI en TUI naar hun ervaringen tijdens de beurs.

 


FTI heeft zowel tijdens de vakdag als de consumentendagen gemerkt dat iedereen weer op vakantie wil. “Er is veel interesse in de producten van FTI en daar zijn wij heel blij mee”, stelt Anne Raamsteeboers. “We vonden het fijn dat de Vakantiebeurs na al die jaren weer georganiseerd werd, waardoor we met velen uit onze branche hebben kunnen bijpraten.”

Tijdens de Gin & Tonic-borrel die de reisorganisatie organiseerde, werd er geproost op een fijne samenwerking met een ieder uit de branche. “De beurs geeft ons het volste vertrouwen dat het wederom een heel succesvol jaar mag worden. Ook volgend jaar zijn wij er vanzelfsprekend weer bij.”

Kritische kanttekeningen
TUI kijkt met gemengde gevoelens en kritische kanttekeningen terug op de beurs. “We zijn er vol voor gegaan met een nieuwe stand die heel ruim, licht en inspirerend was met een grote exposure”, vertelt Head of Retail Suzanne Goossen. Ook voor partners van TUI was plek in de stand. “De beursbezoekers wisten ons goed te vinden. Zowel voor informatie als inspiratie voor boekingen.” Suzanne is lovend over alle collega’s die dit met hun inzet en enthousiasme tot stand hebben gebracht.

De kritische kanttekeningen betreffen het bezoekersaantal van de Vakantiebeurs. “Dit lag vele malen lager dan de laatste fysieke beurs in 2020. De frequente personeelswisselingen bij de Jaarbeurs wat betreft uitvoering en operatie van de beurs hebben niet bijgedragen aan de uitvoering van eerder bedachte plannen en nieuwe ideeën.” Dat is volgens Suzanne wel hard nodig. “De bezoekers vergrijzen en het aantal exposanten wordt minder. Een nieuwe inbreng om de beurs aantrekkelijk en entertainend te houden voor een groot en breed publiek, is hard nodig. En wat ons betreft noodzakelijk, willen we volgend jaar weer aanwezig zijn.”