4 december 2023
Thumbnail voor Transavia schrapt in juni 165 retourvluchten door vliegtuigtekort

Transavia schrapt in juni 165 retourvluchten door vliegtuigtekort

Transavia benadrukt dat 95 procent van de geplande vluchten gewoon wordt uitgevoerd. Toch is het aantal geannuleerde vluchten in juni hoger dan tot nu toe. Op sommige dagen in de eerste week van juni worden er wel 10 retourvluchten per dag geschrapt, zo blijkt uit een overzicht op de website dat vandaag is aangevuld.

Tot eind mei vermeldt de website alleen nog annuleringen van vluchten van en naar Malaga en Reykjavik op 28 mei. De maatschappij zegt tot 31 mei in principe voldoende vliegtuigen te hebben om de aangepaste dienstregeling uit te voeren. Op 25 mei informeert Transavia de hoofdboekers over annuleringen in juli en augustus.

Transavia heeft al maanden te weinig vliegtuigen. Zij noemde eerder als redenen dat onderhoud van eigen vliegtuigen langer duurt en dat een paar vliegtuigen waren beschadigd. Ook zijn de laatste drie van vijf geleasete Boeing 737-800’s die eerder vlogen bij Blue Air nog altijd niet in dienst. Transavia komt in totaal momenteel 5 toestellen te kort. Op het hoogtepunt van de problemen waren dat er 11.

Volgens directeur Marcel de Nooijer bouwt Transavia meer garantie in dat vluchten deze zomer gewoon doorgaan, maar is een aanpassing van het vluchtschema onvermijdelijk. Door dit nu aan te kondigen, ontstaat er duidelijkheid die iedereen wenst. Hij bedankt touroperators en reisorganisaties voor hun inspanningen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen alsnog met vakantie kunnen.