23 juli 2024
Thumbnail voor Transavia wil komende winter alsnog van Brussel naar Innsbruck

Transavia wil komende winter alsnog van Brussel naar Innsbruck

SCHIPHOL - Transavia vliegt in de winter van 2021/2022 van Brussel naar Innsbruck. Dat meldt directeur Marcel de Nooijer in gesprek met deze site. De plannen lagen voor de afgelopen winter al op de plank, maar konden niet doorgaan als gevolg van de coronapandemie.


De Nooijer: “De vluchten worden in een zogenaamde W-route uitgevoerd. Dat betekent dat we Amsterdam-Innsbruck-Brussel-Innsbruck-Amsterdam vliegen.”

Of deze vluchten een voorproefje zijn van een basis in Brussel, kon de Nooijer niet met zekerheid zeggen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om in de zomer van 2020 vanaf Brussels Airport naar circa tien Europese zonbestemmingen te vliegen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten.

“Ik ga ervan uit dat als we meer vliegen dat het hard gaat. We hebben eind 2019, begin 2020 besloten om een basis te openen op Brussel omdat we in Nederland niet meer konden groeien. Voor Transavia is Lelystad Airport een interessante luchthaven, maar aangezien die luchthaven nog niet is geopend gaan we opnieuw kijken of de Nederlandse luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam voldoende capaciteit bieden. Als dit niet het geval is, dan bekijken we de situatie opnieuw.”

Het is niet voor het eerst dat Transavia met deze route neerstrijkt in Brussel: in het verleden werd al vaker naar Innsbruck gevlogen.

De Nederlandse budgetmaatschappij start dinsdag de ticketverkoop voor komend winterseizoen.