14 juli 2024
Thumbnail voor Transavia zet volgende stap in uitbreiding op Brussels Airport

Transavia zet volgende stap in uitbreiding op Brussels Airport

Transavia Nederland heeft donderdag de volgende stap gezet in haar uitbreidingsplannen op Brussels Airport, met de stationering van een derde Boeing 737 op de Belgische luchthaven. Ook is de KLM-dochter gestart met de nieuwe lijndienst van Brussel naar Bari.

Vrijdag volgt de opening van een route naar Marrakesh, en nog een dag later, op zaterdag, start Transavia met vluchten naar Thessaloniki in Griekenland. De prijsvechter biedt deze zomer in totaal 46 vluchten per week naar 12 bestemmingen aan vanaf de Brusselse luchthaven.

Transavia begon in het winterseizoen van 2021/2022 met vluchten van Brussels Airport naar Innsbruck en heeft sindsdien haar activiteiten op de luchthaven steeds verder uitgebreid. Komend winterseizoen start de maatschappij ook een route naar Las Palmas.

Vierde basis
Zaventem, zoals Brussels Airport in de volksmond genoemd wordt, is de vierde basis van Transavia Nederland. De andere zijn Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. Er zijn ook diverse bases in Frankrijk, maar die zijn van zusterbedrijf Transavia France.

Het merendeel van de passagiers op de Transavia-vluchten uit Brussel is Belgisch, maar er wordt ook relatief veel gebruik van gemaakt door reizigers uit de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg. Voor hen is de Belgische luchthaven vaak net zo ver weg als Schiphol.