12 mei 2024
Thumbnail voor Travel Counsellors helemaal bijgepraat tijdens leveranciersdag: ‘Geeft veel ideeën en inspiratie’

Travel Counsellors helemaal bijgepraat tijdens leveranciersdag: ‘Geeft veel ideeën en inspiratie’

ALMERE - Travel Counsellors hield donderdag 22 september haar tweede leveranciersdag voor 2022, waarop een record aantal leveranciers met veel enthousiasme hun producten en bestemmingen presenteerden aan een grote groep Travel Counsellors. Travel Counsellors Kees Bikker en Jennie Visser doen verslag over de informatieve dag.


“Terugkijken op corona doen we niet meer”, aldus Fred van Eijk, CEO van Travel Counsellors Nederland, “maar we zien dit jaar een stijging van 172 procent ten opzichte van 2019. Daarentegen zien we ons nu weer geconfronteerd met grote nieuwe uitdagingen zoals de mega inflatie, oorlog op Europese bodem en wat te denken van de situatie op Schiphol, geen luchthaven van een bananenrepubliek, maar een verrotte bananenrepubliek.”

“We hebben nu echt wel voor hetere vuren gestaan, dus deze hobbels zullen we ook moeten nemen.” Ter illustratie gaf Van Eijk aan dat er op dit moment een record aantal Travel Counsellors de Gold Status hebben behaald en dat velen in september reeds (en een aantal nog veel eerder) hun begrote omzet voor 2022 binnen hadden gehaald.

Fred van Eijk

Ook de exposanten gaven aan goed hun boodschap kwijt te kunnen aan de deelnemende Travel Counsellors. Rudolf Verbeek van Interhome (al zeer lang een populaire leverancier van Travel Counsellors) presenteerde onder andere de offertetool die de reisspecialisten in staat stelt om snel en moeiteloos een professioneel ogende offerte voor een vakantiewoning aan de klant te kunnen tonen. Daarnaast wist hij de reisspecialisten te overtuigen om wat verder vooruit te kijken en de klant die een bijzondere vakantiewoning zoekt, deze langer dan een jaar vooraf te laten boeken. “Weinig Travel Counsellors weten, dat een groot deel van ons assortiment zelfs tot in 2024 te boeken valt”, geeft hij aan. “We hebben zelfs onlangs een boeking geaccepteerd voor een vakantiewoning in 2025.”

EURAM kwam met een primeur: vanaf zeer binnenkort worden weer een aantal nieuwe bestemmingen toegevoegd aan hun portefeuille; Travel Counsellors kregen dit als eerste te horen.

Afsluitend diner
Ook volgens General Manager Milka van Dam was de dag zeer succesvol verlopen. “De aanwezigen Travel Counsellors zijn weer helemaal bijgepraat door onze supplier partners. Dat geeft altijd veel ideeën en inspiratie voor aankomende boekingen. Voor het eerst deze keer werd er door onze partners Etihad en Visit Abu Dhabi een afsluitend diner gehost, uiteraard met een bijpassend menu en decoratie. Een mooie afronding van een geslaagd event”, laat ze desgevraagd weten.

Na een korte speech van Dimitra Tsaoussi, accountmanager van Etihad Airways en Detlef Freiherr van Weitershausen-Haner van Visit Abu Dhabi werd het buffet geopend. Ruim 100 Travel Counsellors bleven om gezellig na te praten en te genieten van het diner.

Detlef vond het een geslaagde bijeenkomst: "Het was voor het eerst dat ik voor zoveel Travel Counsellors een presentatie mocht doen. Het is goed bevallen door de uitstekend georganiseerde dag, het enthousiasme, vele interesse en de vragen die werden gesteld."