14 april 2024
Thumbnail voor Travel Counsellors start samenwerking met externe vertrouwenspersoon tegen ongewenste intimiteiten

Travel Counsellors start samenwerking met externe vertrouwenspersoon tegen ongewenste intimiteiten

DEN HAAG - Travel Counsellors zet zich sinds de oprichting van de organisatie in voor de fysieke en mentale gezondheid van zowel de reisadviseurs als de medewerkers op het hoofdkantoor. De organisatie is een samenwerking gestart met een externe vertrouwenspersoon ter aanvulling op de al langer bestaande samenwerking met een psycholoog, waar men gratis gebruik van kan maken.


Deze externe vertrouwenspersoon staat zowel de Travel Counsellors als hoofdkantoorcollega’s bij in kwesties die ongewenste omgangsvormen of integriteitsvraagstukken betreffen. Daarnaast biedt Travel Counsellors haar reisadviseurs de Gezondheid & Welzijn-Hub. Op deze Hub vinden de Travel Counsellors diverse guides, documenten en video’s die ter ondersteuning kunnen bieden bij dit onderwerp.

Ook tijdens conferenties en andere interne evenementen wordt er aandacht aan dit onderwerp geschonken. Zo worden er seminars georganiseerd, workshops gegeven en worden de Travel Counsellors geïnspireerd door uiteenlopende sprekers en elkaar. “Dit alles vanuit de filosofie ‘We care’ en een community die er voor elkaar is, ook als het een keer minder gaat”, aldus de organisatie.

Eigen welzijn
Milka van Dam, General Manager Travel Counsellors, voelt zich bevoorrecht dat ze onderdeel is van een organisatie waarbij initiatieven worden opgezet om aan je eigen welzijn te werken. “Zeker in de coronaperiode en na de misstanden bij The voice of Holland is het voor ons van belang om hier direct op te kunnen anticiperen. Wij vonden het bijvoorbeeld belangrijk om expliciet niet alleen een samenwerking op te tuigen met de vertrouwenspersoon voor het hoofdkantoorteam, wat gebruikelijk is, maar ook voor de Travel Counsellors. Juist omdat we zo’n hechte community zijn en elkaar veel zien, zowel tijdens interne events en studiereizen als branche evenementen. Goed in je vel zitten is de basis voor het runnen van een succesvolle onderneming en wij dragen hierin graag ons steentje bij.”