23 mei 2024
Thumbnail voor Travel Counsellors: Vertrouwd boeken belangrijkste factor bij boeken van een reis

Travel Counsellors: Vertrouwd boeken belangrijkste factor bij boeken van een reis

DEN HAAG - Uit onderzoek van Travel Counsellors blijkt dat ‘boeken bij iemand die ik vertrouw’ de belangrijkste factor is bij het boeken van een reis. Daarnaast zal verduidelijkingen van de vereisten en regelgeving per land het grootste effect hebben om de klant meer zelfvertrouwen te geven om op reis te gaan.


Vorige maand heeft Travel Counsellors een klantonderzoek uitgevoerd onder een groot deel van de klanten over reizen in coronatijd. “Dit doen we om zo de klant nog beter te kunnen ondersteunen bij toekomstige reisplannen”, aldus Travel Counsellors. Twee derde van de klanten wil namelijk dit jaar nog op vakantie naar het buitenland.

Daarnaast voelt 46 procent zich oncomfortabel bij het ondergaan van een coronatest wanneer ze naar het buitenland willen reizen. Bij quarantainevereisten is dit zelfs 73 procent. Voor de klanten van Travel Counsellors is de laagste prijs de minst belangrijke factor bij het boeken van een reis, flexibele boekingsvoorwaarden vindt men daarentegen wel van belang.