24 juli 2024
Thumbnail voor TUI annuleert reizen naar Dubai en andere niet-Europese bestemmingen tot en met oktober

TUI annuleert reizen naar Dubai en andere niet-Europese bestemmingen tot en met oktober

RIJSWIJK - TUI heeft de reizen naar een aantal bestemmingen, waaronder Dubai, geannuleerd tot eind oktober. Hiermee wil de reisorganisatie klanten die een herfstvakantie hebben geboekt voldoende tijd geven om een alternatief te boeken, nu dat nog beschikbaar is.


Volgens TUI-woordvoerster Petra Kok worden meerdere niet-Europese bestemmingen geannuleerd tot en met oktober. Ook Dubai wordt geannuleerd. “Overigens vlogen we daar al enige jaren niet met eigen toestellen naartoe. We bieden deze bestemming aan met partner Emirates”, vertelt Kok aan Reisbizz.nl.

Kok stelt dat het annuleren van deze bestemmingen niet wegneemt dat de reisorganisatie in gesprek blijft met Buitenlandse Zaken en druk houdt op het openen van de bestemmingen buiten Europa. “Zeker in de winter is dat aanbod hard nodig. Alleen de Canarische Eilanden zullen de winterzonvraag niet aankunnen. Het zijn niet alleen Nederlanders die in het naseizoen naar de zon willen, ook Duitsers, Engelsen en Belgen. Hotelaccommodaties worden al schaarser en de huidige trend van last minute boeken zal moeten veranderen voor komende winter, anders gaan er veel mensen naast de zonvakantie grijpen.”

TUI biedt vanuit Nederland ook Curaçao, Aruba en Bonaire als alternatief voor een winterzonbestemming. “Maar bestemmingen als bijvoorbeeld de Kaapverdische Eilanden en Egypte zijn hard nodig om aan de winterzonvraag te kunnen voldoen”, sluit de TUI-woordvoerster af.