10 mei 2024
Thumbnail voor TUI betwijfelt of vliegvakanties volgend jaar goedkoper worden

TUI betwijfelt of vliegvakanties volgend jaar goedkoper worden

Corendon-topman Steven van der Heijden heeft tegen De Telegraaf gezegd dat vliegvakanties volgend jaar goedkoper worden door dalende kerosineprijzen en een afnemende vraag. Maar Petra Kok, Head of External Communications & Spokesperson bij TUI, is het daar niet helemaal mee eens. “Voor een aantal bestemmingen kan dat deels kloppen, denk aan Turkije. De kosten van vliegtuigbrandstof zijn inderdaad gedaald ten opzichte van vorige zomer, maar dat weegt nauwelijks op tegen de hogere kosten van andere elementen zoals bijvoorbeeld hotel- en personeelskosten.”


"Wij blijven een grote vraag zien naar vakanties en we zien geen verzadiging na de eerste inhaalvakanties na corona", reageert Kok. "Prijzen zijn ook een gevolg van vraag en aanbod. En voor de Nederlandse vakantieganger populaire bestemmingen als Spanje en Griekenland zijn ook populair bij vakantiegangers uit de ons omringende landen.

"Door de grote vraag die we blijven zien, en de verplicht opgelegde krimp van het aanbod vanaf Schiphol, kan het goed zijn dat de prijzen hoger worden naarmate de zomer dichterbij komt", vervolgt ze in een reactie aan Reisbizz. "Dit geldt overigens ook voor komende winter; de schaarste heeft prijzen opgedreven en beschikbaarheid beperkt bij grote zonbestemmingen als de Canarische en Kaapverdische eilanden. Het is daarom verstandig dit vóór te zijn bij de zomervakantie."