21 mei 2024
Thumbnail voor TUI biedt met Fair Travel ‘eerlijke vakanties’ aan

TUI biedt met Fair Travel ‘eerlijke vakanties’ aan

RIJSWIJK - Dat TUI momenteel geen vakanties kan verzorgen voor haar reizigers, betekent niet dat de reisorganisatie stilzit. De touroperator introduceert onder het label 'Fair Travel' pakketreizen waarmee reizigers "een eerlijke vakantie met een positieve impact" wordt aangeboden.

Met een Fair Travel-reis steun je de lokale bevolking en economie, verblijf je in een accommodatie met een eco-label en draag je bij aan de verduurzaming van mobiliteit.

Volgens een onderzoek dat TUI heeft uitgevoerd onder haar klanten, vinden reizigers het belangrijk dat hun vakantie bijdraagt aan het welzijn van de lokale gemeenschap. Met verschillende projecten via de TUI Care Foundation wil TUI dit uitdragen. “Maar we zien er ook op toe dat eten, drinken en ingrediënten zo veel als mogelijk op de bestemming zelf gekocht worden”, laat de reisorganisatie weten. Met de TUI Academy leidt het bedrijf mensen op om in de hotels te werken en een baan in toerisme te vinden.

Daarnaast hebben zo’n 1000 hotels in het reisaanbod van TUI een eco-label behaald. Deze hotels zoeken naar duurzame oplossingen op het gebied van energie, water, biodiversiteit en afval. Maar er is ook oog voor het welzijn van de medewerkers en lokale bevolking. Om zo’n eco-label te bemachtigen, moet een hotel aan vele criteria voldoen van internationaal erkende keurmerken.

TUI houdt met Fair Travel ook rekening met vakantievervoer. Voorlopig is vliegen voor veel bestemmingen de meest efficiënte manier om er te komen. TUI biedt voor de reizen waar dat mogelijk is, treinvervoer aan. Maar buiten het vliegen om wil TUI ook gebruik gaan maken van bijvoorbeeld elektrische transferbussen of autoverhuur met elektrische auto’s. Ook wil TUI met dit nieuwe concept investeren in nieuwe vliegtuigen die zuiniger zijn en minder brandstof verbruiken.

Om aan al dit soort projecten bij te dragen wordt er bij Fair Travel-vakanties een bijdrage van 2 euro per persoon in rekening gebracht. TUI verdubbelt die bijdrage uit eigen zak.

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: "We zijn ervan overtuigd dat reizen duurzamer moet worden en we willen ver gaan om samen met onze reizigers verder dat pad te bewandelen. Maar alleen overtuiging is niet voldoende, het gaat om concrete stappen nemen en laten zien wat je doet. De waarde van Fair Travel is dat de belangrijkste vakantieaanbieder in Nederland, zich verbindt aan het duurzamer maken van reizen. Omdat we er oprecht in geloven. Elke dag, elke maand en elk jaar weer een stap voorwaarts. En als we daar dan soms dingen voor moeten laten, dan deinzen we daar ook niet voor terug. We doen dit samen met onze reizigers, want hoe meer mensen stappen nemen, hoe groter de impact."