10 mei 2024
Thumbnail voor TUI biedt vanaf eind april stedentrips naar Dresden en Praag per nachttrein

TUI biedt vanaf eind april stedentrips naar Dresden en Praag per nachttrein

RIJSWIJK - TUI biedt met vertrek vanaf 26 april stedentrips per nachttrein aan naar Dresden en Praag. De reisorganisatie investeert naar eigen zeggen daar waar dit een gelijkwaardig alternatief is voor vliegreizen. Afgelopen winter reed de TUI Ski Express naar Oostenrijk en vanaf eind april rijdt de nachttrein wekelijks naar Dresden en Praag.


TUI heeft het partnership met GreenCityTrip verlengd, nadat de reisorganisatie afgelopen zomer en winter gezamenlijke treinreizen aanbood naar verschillende bestemmingen. “De vraag naar een bredere keuze in vervoersmiddelen groeit, de trein is een welkome aanvulling en veel duurzamer bovendien”, aldus de aankondiging van TUI. De reisorganisatie wil niet dromen over treinreizen, maar daadwerkelijk een concreet aanbod bieden aan de reizigers. “Dresden en Praag zijn interessante stedentrip bestemmingen en kunnen rekenen op groeiende belangstelling.”

Het uitgangspunt van het aanbieden van de treinreizen blijft voor TUI dat het aangenaam en interessant moet zijn voor de reiziger. “De bekendheid van deze rechtstreekse reizen per nachttrein verdient een stimulans. We zullen ons oprechte enthousiasme dan ook van de daken blijven schreeuwen. Uitbreiding van ons aanbod treinreizen, met zowel dag- als nachttreinen, blijft onze aandacht houden.”

Vertrek en aakomst
De vertrek- en aankomsttijden met de TUI City Express naar Praag en Dresden zijn afgestemd op een city-trip; vertrek is op donderdagavond, de aankomst op vrijdagochtend. Op zondagavond vertrek je weer vanuit de stad en maandagochtend ben je weer thuis. Op een aantal data van bijzondere vakantie weekenden, vertrekt de trein op woensdag en komt op zondag weer aan in Nederland (26 april, 3 en 17 mei, 18 en 25 oktober).