9 mei 2024
Thumbnail voor TUI blij met versoepelingen, maar test voor terugkeer ‘onnodige barrière’

TUI blij met versoepelingen, maar test voor terugkeer ‘onnodige barrière’

RIJSWIJK - Na het goede nieuws over reizen buiten Europa dat in de persconferentie van dinsdagavond werd bevestigd, heerst er veel blijdschap in de reisbranche. Ook TUI is blij dat de reisadviezen weer worden ingezet zoals ze bedoeld zijn. Dat er veel behoefte is om te reizen naar het buitenland, ook buiten de EU, is wel duidelijk. TUI heeft de laatste maand een forse stijging gezien in het aantal boekingen, laat de touroperator weten in een reactie aan Reisbizz.nl.


“We hebben laten zien dat veilig en verantwoord reizen mogelijk is, het opent veel nieuwe mogelijkheden voor de consument”, aldus de reactie van de touroperator. De afgelopen maand is het al erg druk geweest met de boekingen. Hierbij is de last minute trend nog steeds sterk, maar ook de zomervakantievertrekken worden meer en meer geboekt. “Er is enorm veel reiszin in de markt. De vakantieganger twijfelde toch bij een oranje reisadvies, ook al had het niet te maken met een onveilige situatie ter plaatse maar met corona. Vakantiebestemmingen als Turkije, Egypte en verre bestemmingen zullen hier zeker wel bij varen, het is voor reizigers heel prettig dat de keuze nu ruimer wordt.”

TUI stelt dat er wel een kanttekening zit aan het goede nieuws van de minister. “Dat is het testen voor terugkeer naar Nederland, ook als je volledig gevaccineerd en geboosterd bent.” Volgens de touroperator geeft deze verplichting reizigers onnodige stress en kosten op de vakantiebestemming. “De landen om ons heen hebben deze belemmerende maatregel niet, dus waarom houdt Nederland daar aan vast?”

TUI pleit voor het gelijktrekken van de regels binnen en buiten Europa nu de pandemie zich in een nieuwe fase bevindt. “De test voor terugkeer werpt onnodige barrières op voor reizigers.”

Reizen naar oranje bestemmingen
De touroperator bood al reizen aan naar een aantal bestemmingen die vandaag een positief reisadvies krijgen van de Nederlandse overheid. “Bijvoorbeeld Mexico, Kaapverdië, Egypte en binnenkort ook Turkije. Wij boden deze bestemmingen al aan op basis van een eigen, zeer zorgvuldige assessment en met de verzekering dat een veilige, verantwoorde en ook prettige vakantie mogelijk is.” Volgens TUI zal het vervallen van het oranje reisadvies een extra boost geven.