19 mei 2024
Thumbnail voor TUI BLUE Montafon uitgeroepen tot duurzaamste hotel binnen TUI-groep

TUI BLUE Montafon uitgeroepen tot duurzaamste hotel binnen TUI-groep

TUI heeft het hotel TUI BLUE Montafon in Oostenrijk begin maart uitgeroepen tot meest duurzame hotel binnen de groep. TUI is ervan overtuigd dat deze erkenning te danken is aan een scala aan duurzaamheidsinitiatieven die het hotel heeft ondernomen. Reisbizz Magazine nam onlangs een kijkje in het hotel.

Kathrin Möllers, Group Director Sustainability & ESG bij TUI, kwam speciaal naar het hotel om te vertellen over de initiatieven voor de komende jaren. Dit bood Reisbizz Magazine de gelegenheid om met eigen ogen te zien of de erkenning niet één van de vele sustainable hypes is.

Als criterium voor de keuze om het Oostenrijkse TUI BLUE uit te roepen tot het meest duurzame hotel binnen de groep, werd gesteld dat er duidelijk werk werd gemaakt van het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen. Een belangrijk aspect hierin is de verwarming van het hotel en de fossiele brandstoffen die hiervoor nodig zijn. TUI BLUE Montafon haalt de warmte uit een externe bron, de bioverbrandingsinstallatie in de directe omgeving. Via een ingenieus systeem komt de warmte binnen in de kelder van het hotel via buizen die zijn aangesloten op het regionale warmtenet. Bij het transport van de warmte verder het hotel in, valt op dat alle buizen zijn voorzien van isolatie om warmteverlies tijdens het transport te beperken.

Aandacht voor details
Bij elk detail van het hotel is aandacht besteed aan het terugdringen van schadelijke stoffen. Zo blijven lampen niet onnodig aan en schakelt bijvoorbeeld de infraroodsauna van het hotel uit wanneer iemand zijn plek voor de infraroodlampen verlaat. Andere genomen maatregelen omvatten de hoogste mate van isolatie van ramen, zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.

De producten die het hotel serveert komen van lokale aanbieders en boeren, waardoor de afstand tussen producent en hotelgast minimaal is. Zo worden hoofdzakelijk ecologische Oostenrijkse wijnen geserveerd in plaats van wijnen uit Chili of Australië.

Meer weten over de duurzaamheidsactiviteiten van TUI BLUE Montafon? Lees dan het hele artikel in de Steden & Treinreizen Special van Reisbizz Magazine.