10 mei 2024
Thumbnail voor TUI vanaf april iedere week naar Senegal: ‘Nieuw RIU hotel zet Senegal op de toeristische kaart’

TUI vanaf april iedere week naar Senegal: ‘Nieuw RIU hotel zet Senegal op de toeristische kaart’

DAKAR - TUI vliegt vanaf woensdag 13 april weer naar Senegal. Eén keer in de week gaat de reisorganisatie naar de Afrikaanse bestemming, in combinatie met het Kaapverdische eiland Sal. In het winterseizoen van 2022/2023 wordt er twee keer gevlogen met TUI Fly. Reisbizz.nl vroeg Head of Product Sun & Beach bij TUI, Manfred Lahey, naar deze bestemming.


De vlucht naar Senegal duurt ongeveer 6 uur en de vluchten vertrekken vanaf 13 april iedere woensdag vanaf Amsterdam. Reizigers kunnen verblijven in het gloednieuwe RIU Baobab, RIU’s eerste hotel in Senegal, gelegen aan het mooiste strand van Senegal, Point Sarène. “Voor Senegal is dit 5-sterren RIU hotel een totaal nieuw concept”, vertelt Lahey. “Zo’n grootschalig, luxe all inclusive product bestond daar nog niet. Het hotel heeft een 24 uur all inclusive service, 4 à la carte restaurants, een miniclub, groot waterpark en swim-up kamers.”

Ook andere TUI-landen gaan het RIU hotel op Senegal aanbieden. Volgens Lahey gaat het hotel Senegal op de toeristische kaart zetten. “In Nederland zijn we de eerste vanuit de groep. Wij bieden Senegal al drie jaar aan als winterbestemming. Met de komst van RIU hotel gaan we Senegal het hele jaar rond aanbieden”, aldus Lahey

Wat te doen in Senegal?
Tijdens een vakantie in Senegal is er genoeg te beleven. Er zijn geen grote wilde dieren te vinden zoals in andere delen van Afrika, maar het heeft wel een langgerekte kustlijn met mooie brede zandstranden. De meeste strandhotels bevinden zich in Saly en Samone en vanuit die plaatjes zijn op redelijke rijafstanden allerlei plaatsen te bezoeken voor excursies.

Zo kun je île de Gorée, het slaveneiland, of het roze zoutmeer bezoeken. Of ervaar het echte Dakar-gevoel en ga racen in de zandduinen van Lompoul. Hier kun je ook een kamelenrit maken of overnachten in een tentenkamp. Daarnaast kun je toch het Afrikaanse dieren aspect ervaren door een bezoek aan natuurreservaat Bandia. Hier worden initiatieven genomen om de grote wilde dieren terug naar Senegal te brengen, zoals buffels, giraffen, zebra’s en neushoorns. Ook vind je hier een groot aantal typisch Afrikaanse Baobab bomen. En dat slechts op een half uur rijden van de hotels in Saly.

Wat praktische info over Senegal:

  • Er is geen visum nodig voor Senegal.
  • In de winter is het er 1 uur vroeger, dus geen jetlag!
  • Het gehele jaar is het tussen de 25 en 35 graden. Het is altijd droog en zonnig.
  • Het regenseizoen is in augustus en september.
  • TUI heeft reisleiding aanwezig in het land.