19 juni 2024
Thumbnail voor TUI vanaf december rechtstreeks van Antwerpen naar Tel Aviv

TUI vanaf december rechtstreeks van Antwerpen naar Tel Aviv

ANTWERPEN - TUI breidt haar aanbod aan bestemmingen vanaf de luchthaven van Antwerpen uit en start in december met vluchten naar de Israëlische badplaats Tel Aviv. De nieuwe bestemming wordt bediend met de nieuwe Embraer E195-E2.


Afgelopen zomer werden Kreta, Antalya en Tenerife al toegevoegd aan het aanbod vanaf Antwerpen Deze winter komt er naast Las Palmas (Gran Canaria) dus nog een nieuwe bestemming bij: Tel Aviv.

Op 14 december vertrekt de eerste vlucht naar Israël, die elke donderdag en zondag wordt uitgevoerd. Op donderdag vertrekt de vlucht om 10.00 uur naar Tel Aviv en komt om 15.50 uur aan. Op zondag vertrekt de vlucht naar om 08.55 uur en komt aan om 14.45 uur.

De E195-E2’s, die TUI van AerCap least, zijn zuiniger en hebben een groter vliegbereik dan de Embraer 190’s waarmee de touroperator eerder vanaf Antwerpen vloog. Daardoor is dat type geschikt voor relatief lange routes, zoals dus Antwerpen – Tel Aviv. De E195-E2 doet er ongeveer vijf uur over om de afstand tussen beide luchthavens te overbruggen.