20 april 2024
Thumbnail voor TUI verhoogt eigen vermogen met 1,1 miljard euro

TUI verhoogt eigen vermogen met 1,1 miljard euro

HANNOVER - Reisorganisatie TUI Group vergroot het eigen vermogen met 1,1 miljard euro, zodat de schuldenlast sneller kan worden afbetaald. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de aantrekkende boekingen aan het einde van de afgelopen zomer.


Het Duitse TUI heeft meer dan vier miljard euro geleend en is meermalen door de Duitse federale regering gered nadat de coronacrisis vrijwel alle vakantieverkeer lamlegde.

Afgelopen zomer trokken de vakantieboekingen in Europa echter weer aan, waardoor TUI de stap heeft gewaagd het eigen vermogen te vergroten, waardoor het naar eigen zeggen beter zal kunnen profiteren van de herstellende markt. Dat meldt persagentschap Reuters.

De familie Mordashov, grootaandeelhouder van TUI, gaat mee in de deal. “De toename van kapitaal stelt ons in staat om de leningen van de regering sneller af te betalen”, aldus TUI-baas Fritz Joussen.

In de zomer van 2021 werden 5,2 miljoen boekingen bij TUI gemaakt, tegen 9 miljoen in een normale zomer. De vraag nam vooral toe in augustus, toen Duitsers en Nederlanders weer op reis mochten.

TUI verwacht komende winter te opereren op 60 tot 80 procent van de normale kracht, en in de zomer van 2022 weer als voor de pandemie.