10 mei 2024
Thumbnail voor TUI vliegt weer naar La Palma: ‘Het gewone leven wordt zoveel mogelijk weer opgepakt’

TUI vliegt weer naar La Palma: ‘Het gewone leven wordt zoveel mogelijk weer opgepakt’

SANTA CRUZ - TUI vliegt sinds 16 februari weer naar La Palma nadat het eiland in september 2021 werd opgeschud door een vulkaanuitbarsting van de Cumbre Vieja. De touroperator vliegt twee keer per week, op woensdag en zondag. Reisbizz Magazine sprak met Esther Binnekamp, Productmanager Sun & Beach bij TUI Nederland, over de huidige situatie op het eiland.


Nu er officieel een einde is gekomen aan de eruptie van de Cumbre Vieja-vulkaan pakken de inwoners van La Palma het gewone leven zoveel mogelijk weer op. “De oostkust van het eiland, waar de meeste accommodaties zich bevinden, is volledig gevrijwaard gebleven van de schade die de vulkaan heeft aangericht. De winkels, bars en restaurants zijn daar open en de wegen goed begaanbaar”, aldus Esther.

Het eiland is volgens Esther klaar om toeristen te ontvangen en de hotels aan de oostkust hebben intussen hun activiteiten weer opgestart. “De stranden van Los Cancajos en Santa Cruz zijn open en liggen er goed bij. Het strand in Puerto Naos in het westen is niet toegankelijk. Maar La Palma is nog steeds, en misschien wel meer dan ooit, een bestemming voor de echte natuurliefhebber die al wandelend of fietsend de schoonheid en diversiteit van het eiland wil ontdekken.”

Wil je meer weten over de huidige situatie op La Palma en Esthers persoonlijk tips voor een vakantie op het eiland? Lees dan snel het hele gesprek in de Canarische Eilanden special van het Reisbizz Magazine.