1 maart 2024
Thumbnail voor TUI: vraag naar zomerboekingen neemt toe

TUI: vraag naar zomerboekingen neemt toe

SCHIPHOL - Met de aankomende zomerperiode in aantocht, is TUI druk bezig met het treffen van voorbereidingen zodat reizigers deze zomer weer op vakantie kunnen naar het buitenland. Doordat verschillende Europese landen plannen hebben om hun lockdown te verlaten, neemt de vraag en het aantal boekingen toe bij TUI.


“Wij zijn al in nauw overleg met Griekenland, Spanje en Cyprus”, laat TUI-topman Fritz Joussen weten. “De komende weken worden de gesprekken uitgebreid naar andere vakantiebestemmingen in het westelijke en oostelijke Middelandse Zeegebied.” Volgens de topman is het animo voor vakanties gedurende de hele pandemie groot geweest en is de behoefte om naar het buitenland te reizen groot.

De reisorganisatie ziet de boekingen flink toenemen. “Nadat de regering van het Verenigd Koninkrijk een tijdschema voor het einde van de COVID-beperkingen bekend maakte en ook Duitsland zich voorbereidt op het verlaten van de lockdown, namen bij ons de boekingen toe”, gaat Joussen verder. “Een Europees vaccinatiepaspoort kan helpen bij het herstellen van de vrijheid om te reizen. Daar is geen twijfel over mogelijk. Met een uniform EU-certificaat kunnen politici nu een belangrijke basis leggen voor reizen in de zomer.”