20 juni 2024
Thumbnail voor Vakantiebeurs rekent op meer bezoekers dan in 2023

Vakantiebeurs rekent op meer bezoekers dan in 2023

De organisatie achter de Vakantiebeurs, die woensdag startte met de traditionele vakdag, verwacht meer bezoekers dan vorig jaar. In 2023 kwamen er zo'n 65.000 geïnteresseerden af op evenement in de Jaarbeurs Utrecht. Hoeveel bezoekers er deze week komen durft de organisatie niet te voorspellen, wel verwacht men dat het drukker wordt omdat de industrie merkt dat Nederlanders op vakantie willen.

Ondanks dat de Vakantiebeurs jaar op jaar een stuk kleiner is geworden zijn er in 2024 zo'n 150 standhouders meer dan een jaar geleden, ook zijn er dit jaar meer vierkante meters gereserveerd.

“Het gaat een mooi reisjaar worden, de vooruitzichten zijn goed.”

ANVR-directeur Frank Oostdam laat in gesprek met dit medium weten dat hij positief kijkt naar 2024. “Het gaat een mooi reisjaar worden, de vooruitzichten zijn goed. Op economisch gebied gaat de koopkracht er dit jaar weer op vooruit. Het is bescheiden, maar toch. De inflatie is weer redelijk in toom, dus dat is een positieve ontwikkeling.” Een andere ontwikkeling is het slechte weer in Nederland afgelopen zomer, stelt de ANVR-directeur. “Hopelijk overwegen Nederlanders om in de zomervakantie toch naar het buitenland te gaan in plaats van vakantie in eigen land te vieren. Ik verwacht dat zowel omzet als het aantal mensen dat op reis gaat, boven het niveau van 2019 gaat uitkomen. Binnen, maar ook buiten Europa.”

Hoog bezoek
De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma, minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot en ruim honderd internationale ambassadeurs waren woensdagmorgen te gast bij het ambassadeursontbijt voorafgaand aan de opening van de Vakantiebeurs. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: "Al meer dan 50 jaar beginnen steeds meer Nederlanders hun vakantie met een oriëntatiedag op de Vakantiebeurs in Utrecht. De stad is deze week hét centrum van en voor de reiswereld.”

Vakantiebeurs is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Dutch Travel Week. Tijdens de Dutch Travel Week is Utrecht een week lang het centrum van de reiswereld. Samen met Utrechtse ondernemers worden er deze week veel verschillende activiteiten, festiviteiten en tours georganiseerd in en rondom de stad.

De 53ste Vakantiebeurs is te bezoeken van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari in Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht.