24 juli 2024
Thumbnail voor Vakbond dreigt met langere staking grondpersoneel Lufthansa

Vakbond dreigt met langere staking grondpersoneel Lufthansa

Het grondpersoneel van het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa kan nog langer gaan staken als niet wordt ingestemd met de eisen voor onder meer een forse loonsverhoging. Dat zegt vakbond Verdi. Grondpersoneel is sinds woensdagochtend begonnen met een staking van 27 uur, waardoor Lufthansa het overgrote deel van de vluchten heeft moeten annuleren.

De staking treft de luchthavens van Frankfurt, München, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf. Volgens Lufthansa worden ongeveer 100.000 reizigers geraakt door de actie. Op de website van Schiphol is te zien dat ook vluchten van Lufthansa naar Duitsland zijn geannuleerd.

Verdi stelt dat de actiebereidheid onder grondwerkers erg hoog is en dat een duidelijk signaal wordt gegeven aan Lufthansa. "We kunnen langer doorgaan als je ons uitdaagt", zegt een onderhandelaar van de bond. Hij stelt dat Lufthansa het grondpersoneel niet respecteert door niet in te gaan op de eisen.

Lufthansa spreekt van een "bittere dag" voor zijn passagiers en zegt dat de escalatie door Verdi niet nodig is. De bond eist naast een forse loonsverhoging ook een premie van 3000 euro als compensatie voor de hoge inflatie voor de ongeveer 25.000 grondwerkers van Lufthansa.