13 oktober 2024
Thumbnail voor Van een blanco canvas naar een goed uitgedachte reis: zo stelt het TUI Salesteam studiereizen samen

Van een blanco canvas naar een goed uitgedachte reis: zo stelt het TUI Salesteam studiereizen samen

Sinds mei dit jaar is het Sales team van TUI weer volledig op sterkte. Het team ondersteunt de reisagent bij de verkoop van TUI-producten en zorgen ervoor dat de reisagent goed geïnformeerd blijft door middel van studiereizen, evenementen en kantoorbezoeken. In het speciale Reisbizz Society Printnummer spraken we met Chantal van der Meer, Heleen Vetten en Vivian Heijnen over het proces van het opzetten van studiereizen.

“We beginnen met een blanco canvas om alles stap voor stap te organiseren wanneer een locatie voor een studiereis is bepaald”, vertelt Heleen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer TUI fly naar een nieuwe bestemming gaat vliegen. “Vervolgens gaan we aan de slag met de invulling van de reis, waarbij we rekening houden met een afwisselend programma zodat de deelnemers de bestemming goed kunnen ervaren. Buiten onze werkzaamheden op kantoor, is het begeleiden van een studiereis natuurlijk ook voor ons de kers op de taart.”

“Soms knijpen we onszelf even als we op studiereis zijn en hebben we natuurlijk ook dat wauw-gevoel”, zegt Vivian. Chantal vertelt dat reisagenten vaak de meest tropische bestemmingen noemen als hun favoriete keuze. “Toch moeten we ook rekening houden met de bestemmingen waar de meeste reizen naartoe geboekt worden, zoals de Canarische Eilanden. Het is belangrijk dat we ook daar de kennis over behouden”, legt ze uit. “Daarom streven we naar een goede balans en variatie in de studiereizen, zodat de reisagenten zowel populaire als exotische bestemmingen goed leren kennen.”

Wil je meer weten over hoe TUI studiereizen samenstelt en welke er op de planning staan? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.