5 maart 2024
Thumbnail voor Vier deelnemers aan proefvakantie Rhodos in quarantaine gezet vanwege coronatest

Vier deelnemers aan proefvakantie Rhodos in quarantaine gezet vanwege coronatest

RHODOS - De organisatie van de proefvakantie naar Rhodos heeft zaterdagochtend uit voorzorg vier deelnemers in quarantaine gezet. Bij het afnemen van PCR-tests bleek dat niet met zekerheid kon worden vastgesteld dat zij negatief zijn.


Om geen enkel risico te nemen moeten ook hun kamergenoten in quarantaine.

In een bericht aan de andere vakantiegangers laat de Sunweb-reisleiding het volgende weten:

De PCR uitslagen zijn bekend en 184 deelnemers zijn negatief getest. De Griekse arts heeft voor vier PCR-testen aangegeven dat de geteste waarde zich op een bepaalde grens bevinden om een definitief negatief resultaat te kunnen geven. Vandaag om 14.30 uur, Griekse tijd, ondergaan deze vier deelnemers opnieuw een PCR test in het hotel. Tot die tijd worden deze deelnemers afzonderlijk van elkaar in quarantaine geplaatst in een aparte vleugel van dit hotel. Uit voorzorg worden ook de kamergenoten van deze vier deelnemers in quarantaine geplaatst in hun eigen hotelkamer totdat de uitslagen bekend zijn.

We begrijpen dat dit een heftig bericht is. De komende dagen is het naleven van de basisregels zeer belangrijk. Houd afstand, draag je mondkapje en was desinfecteer geregeld je handen. Mocht je de komende uren of dagen klachten krijgen meld je direct bij de reisleiding.

Eerder deze week moest ook al een deelnemer in quarantaine, maar toen omdat diens partner in Nederland corona bleek te hebben.