16 juni 2024
Thumbnail voor Visit Zuid-Limburg lanceert informatie-campagne: Toeristen zijn welkom, juíst nu

Visit Zuid-Limburg lanceert informatie-campagne: Toeristen zijn welkom, juíst nu

VALKENBURG - Zuid-Limburg is herstellende van de watersnood van de afgelopen tijd. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Visit Zuid-Limburg laat met een campagne weten dat toeristen van harte welkom zijn, juist nu. Samen met alle partners helpt Visit Zuid-Limburg toeristen veilig op weg en worden veel gestelde vragen beantwoord.


De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om publiek gastvrij te ontvangen. Volgens Visit Zuid-Limburg lijkt het erop dat in de rest van Nederland het beeld heerst dat de hele provincie overstroomd is. “Het tegendeel is waar.” De annuleringen stroomden al snel binnen bij veel toeristische ondernemers in de regio. Maar door de watersnood hebben ze deze omzet extra hard nodig.

Om die reden lanceert Visit Zuid-Limburg een campagne om consumenten te informeren over de actuele situatie. Veel gestelde vragen over de watersnood worden beantwoord op visitzuidlimburg.nl/welkom. “Het doel is om consumenten op te roepen niet te annuleren, maar zich te laten informeren. De meeste accommodaties en attracties zijn gewoon geopend en hebben geen wateroverlast. Een vakantie naar Zuid-Limburg kan gewoon plaatsvinden op een veilige manier”, aldus Visit Zuid-Limburg.

Zowel het hoofdkantoor op het Walramplein als de Visit Zuid-Limburg Experience op het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg hebben door de watersnood grote schade opgelopen. Voorlopig zijn deze locaties niet toegankelijk voor medewerkers en gasten. Nauwelijks bekomen van de eerste schrik heeft het kleine team van Visit Zuid-Limburg de informatie-campagne opgezet. “Toeristen, kom alsjeblieft en vier je vakantie in Zuid-Limburg. Jullie zijn van harte welkom, meer dan ooit.”