20 april 2024
Thumbnail voor VisitEstonia: Tallinn heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantie

VisitEstonia: Tallinn heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantie

TALLINN - In de Finse Golf ligt de meeste noordelijke en Baltische staat, Estland. Naast de welbekende hoofdstad Tallinn is er nog veel meer te beleven. Zo bestaat bijna de helft van Estland uit bos. “Tel daar 2.222 eilanden, ruim 3.800 km kustlijn, glinsterende meren en gezellige vissersdorpen bij op en je hebt alle ingrediënten voor een fantastische vakantie.” VisitEstonia geeft drie redenen voor een citytrip naar Tallinn.


Zo stelt het verkeersbureau dat Tallinn één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is. “De bijzondere hoofdstad van Estland heeft een lange geschiedenis. De oorsprong gaat terug tot de 13e eeuw, toen de ridders van de Duitse Orde die op kruistocht waren er een kasteel bouwden. Het perfect bewaarde middeleeuwse centrum staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Maar Tallinn heeft ook een ander, veel moderner gezicht.”

Sinds mei 2022 zijn er Michelin-sterrenrestaurants in Tallinn. “Hiermee is Estland de 37ste bestemming ter wereld die toetreed tot de Michelin-gids. Dat werd tijd ook, want het eten is Estland is verrukkelijk! Met een kustlijn van ruim 3.800 kilometer speelt verse vis een belangrijke rol in de keuken. Maar ook de vele bossen zijn een bron van allerlei lekkers, zoals bospaddenstoelen, bessen en wild.”

Wil je meer weten over de geschiedenis van Tallinn, het culinaire aanbod en wat volgens VisitEstonia de laatste reden is om Tallinn te bezoeken? Lees dan het hele artikel in de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine.