13 mei 2024
Thumbnail voor Vivi Gijsendorffer: ‘De collegiale sfeer binnen de Travel Counsellors is heel fijn’

Vivi Gijsendorffer: ‘De collegiale sfeer binnen de Travel Counsellors is heel fijn’

VEESSEN - Vivi Gijsendorffer heeft begin deze maand haar opleiding tot zelfstandig reisadviseur bij de Travel Counsellors Travel Academy afgerond. Vol goede moed en met heel veel passie en enthousiasme is Vivi aan haar nieuwe carrière begonnen. “Het lijkt misschien een rare tijd om dat te doen, aangezien de reisbranche op zijn gat ligt. Maar het kan alleen maar beter worden, denk ik dan.”


Voordat Vivi in 2021 begon als zelfstandig reisadviseur had zij nog geen ervaring in de reiswereld. “Door omstandigheden kwam mijn vorige functie te vervallen tijdens de coronacrisis”, vertelt Vivi in gesprek met Reisbizz.nl. “Ik ben toen een loopbaantraject in gegaan en daar kwam eigenlijk al heel snel naar boven dat een carrière in de reisbranche wel eens iets voor mij zou kunnen zijn. Uit een ondernemersscan bleek dat ik de juiste competenties heb om aan de slag te kunnen als zelfstandig reisadviseur.” Maar kennis uit de reisbranche had Vivi nog niet. “Ik ben gaan onderzoeken hoe ik aan de slag kon gaan en ik kwam meteen terecht Travel Counsellors.” Na een uitbreid gesprek met Paul de Roo van de Travel Counsellors voelde Vivi meteen een klik. In mei 2021 begon zij haar opleiding.

Incentive
Die stap bleek voor Vivi een perfecte match. “Wat ik heel fijn vind aan de Travel Counsellors, is dat je het doet voor jezelf, maar het voelt niet alsof andere binnen het bedrijf je concurrenten zijn. Het zijn je collega’s. En dat spreekt me bij de Travel Counsellors heel erg aan, daar heerst een groot teamgevoel.” Vivi benoemt een voorbeeld van dit teamgevoel. “Omdat de boekingen weer aantrekken en mensen weer op vakantie willen, is er vanuit het hoofdkantoor in Den Haag bedacht om een incentive uit te zetten deze maand. Alle Travel Counsellors zijn in teams verdeeld, de ervaren reisadviseurs gemixt met de nieuwkomers zoals ik, en het team dat aan het einde van de maand de grootste omzet heeft behaald, wint een tripje. Op die manier worden we gestimuleerd om zo veel mogelijk te verkopen en elkaar te helpen om dat voor elkaar te krijgen.”

“Ik hielp vrienden en kennissen al met vragen over vakanties of boekingen. Mijn man heeft toen nog wel eens gekscherend gezegd dat ik hen wel een factuur mocht sturen.”

Ook door de organisatie zelf wordt Vivi goed bijgestaan. “Begin deze maand heb ik de afleiding afgerond, maar het is dan niet zo dat je meteen wordt losgelaten. Een jaar lang wordt je geholpen door een mentor, een Travel Counsellor die al langer in het vak zit. Dat vind ik het fijne aan deze organisatie, dat je back up hebt. Er zijn altijd mensen die je kan bereiken zodra je hulp nodig hebt.” Vivi is dan ook heel blij met de partij die zij gekozen heeft. “Ik vond de opleiding ook compleet. Van verkoop- en marketingtrainingen  tot het leren van de systemen. In maart hebben we hopelijk de eerste leveranciersdag, die al een aantal keer is verzet. Deze keer gaan we ervanuit dat het doorgaat.”

Reizen altijd aanwezig geweest
Vivi is afgelopen september van start gegaan en wordt super enthousiast van alle dingen die ze nu mag doen voor haar eigen onderneming. “Ik heb altijd al het idee gehad dat ik iets wilde doen waarbij reizen een onderdeel is. In de privé sfeer is reizen altijd aanwezig geweest. Ook toen mijn twee zoons nog jong waren, hebben we mooie reizen gemaakt. Op een gegeven moment kreeg ik ook van vrienden en kennissen vragen, bijvoorbeeld over naar welke bestemming ze zouden moeten gaan. Mijn man heeft toen nog wel eens gekscherend gezegd dat ik hen wel een factuur mocht sturen.”

“Je merkt binnen de Travel Counsellors dat iedereen zijn eigen expertise heeft en dat wordt ook gedeeld met elkaar. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden.”

Ieder zijn eigen expertise
Het vertrouwen dat de reisbranche zou blijven ondanks de coronacrisis, is er bij Vivi altijd geweest. “Het gaat er in de toekomst misschien wel anders uitzien, maar het blijft zeker bestaan.” Inmiddels beginnen de boekingen ook bij Vivi binnen te komen. “De boekingen zijn nu heel divers. Zoals stedentrips, een vakantie naar Ibiza met een gezin, een romantische reis Bonaire, een autorondreis door Peloponnesos en een groepje jongeren naar Mallorca. Ver weg of dichtbij, het maakt allemaal niet uit. Ik richt me nu nog niet op iets specifieks.”

Ook daarin voelt Vivi de steun van haar collega’s bij Travel Counsellors. “Je kan natuurlijk niet overal zelf zijn geweest, hoe leuk dat ook zou zijn. Je merkt binnen de club dat iedereen zijn eigen expertise heeft en dat wordt ook gedeeld met elkaar. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. En dat vind ik echt een meerwaarde, ook naar je klant. Als mensen een wens hebben naar een land waar jij niet zo veel van weet, kun je ze daardoor toch iets moois aanbieden.”