24 oktober 2024
Thumbnail voor Wintersportseizoen van start: ‘Buiten de piekmomenten vaak betere mogelijkheden’

Wintersportseizoen van start: ‘Buiten de piekmomenten vaak betere mogelijkheden’

Het wintersportseizoen is weer van start gegaan. Voor de wintersportliefhebbers is er goed nieuws: er is stevige sneeuwval in veel Europese skigebieden. En dat enthousiasme is volgens Sunweb duidelijk terug te zien in de boekingen.

Volgens de touroperator is er een toename in het aantal boekingen te zien van 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Een opvallende trend is de verschuiving in boekingen, waarbij steeds meer mensen buiten de schoolvakanties op zoek gaan naar wintersportmogelijkheden. “Steeds meer mensen ontdekken dat er buiten de piekmomenten meer, en vaak zelfs betere, wintersportmogelijkheden zijn én dat er betere deals te maken zijn”, laat Martine Langerak, woordvoeder bij Sunweb weten.

In delen van Oostenrijk, Zwitserland en de Dolemieten bereikt de eerste sneeuwval grenzen die dalen tot 1500 meter. Volgens Sunweb’s Bluebird Index, die de weersomstandigheden in 30 Europese bestemmingen analyseert, zijn de beste skidagen vaak aan het einde van het seizoen te vinden. “Uit onze data blijkt dat maart en april vaak de beste condities bieden. Dit jaar hebben we zelfs een extra vakantie om potentieel te wintersporten, met een meivakantie die in week 17 vroeg valt.”

Ondanks eerdere zorgen over sneeuwgebrek, blijft de vraag naar wintersportvakanties sterk. Veel van onze klanten leggen hun vakantie zelfs al vast voor de zomer, dus terughoudendheid is niet iets wat we waarnemen”, zegt Langerak.