18 april 2024
Thumbnail voor Workshop Nieuwe Routes: Van een dwaalspoor naar ondernemerskracht

Workshop Nieuwe Routes: Van een dwaalspoor naar ondernemerskracht

ROTTERDAM - Als vrouw alleen de wereld over fietsen, Marica van der Meer deed het. “De wereld is rond; als je maar lang genoeg de verkeerde kant op fietst, kom je ook weer thuis”, aldus Marica. Tijdens een drie uur durende workshop van Nieuwe Routes deelde ze haar verhaal. Ook vertelde Rian Verkooijen namens Nieuwe Routes over ondernemerskracht. Reisbizz was bij de workshop.


Marica werkt als reisorganisator, fotograaf, schrijfster, wereldfietser en spreker. Het verhaal van Marica legt duidelijke verbindingen met het ondernemerschap, dat wil de organisatie van dit event de ondernemende deelnemers laten ervaren. Inspiratie in het stellen van je doelen, hoe je bij blokkades je koers wijzigt en dat je vooral je grenzen moet blijven verleggen.

Aan de hand van een indrukwekkende video neemt ze je mee, vanaf haar voordeur in Workum via Antwerpen, om daar op een vrachtschip te stappen naar Montevideo in Uruguay. De reis met het vrachtschip duurde maar liefst 47 dagen met aan boord 11 miljoen kilo cargo en voer onder andere langs de havens van Lissabon en het West-Afrikaanse Conakry. Hoewel het makkelijker is om het vliegtuig te pakken naar Rio de Janeiro, zorgt Marica graag voor wat extra uitdagingen. Zo koos zij ervoor om 800 km om te fietsen, zodat ze de Iguazú watervallen kon bewonderen.

Grenzen verleggen
Ondertussen vertelt ze over de vele cultuurverschillen, de armoede en de enige hoofdweg van Guyana, waar haar fiets tot halverwege haar banden in de blubber zakte. Maar ze bleef doorzetten. Mooie verhalen volgen. Hoe de lokale bevolking zich over haar ontfermt, wanneer ze in haar tent overnacht op de Boliviaanse hoogvlakte op ruim 4100 m hoogte. De mensen die ze heeft ontmoet, de armoede in Cuba en dat ze liftend en eilandhoppend via (zeil)schepen door het Caribisch gebied aankomt in Miami. Ze inspireert je in het stellen van doelen en laat zien hoe je bij blokkades je koers wijzigt en dat je vooral je grenzen moet blijven verleggen om de piek te behalen.

Dit alles maakt deze presentatie een echte aanrader. Een leestip is haar boek met de titel Dwaalspoor, waarin ze haar reis beschrijft.

 

Rian en Marica tijdens de workshop

Beste route kiezen
Van het dwaalspoor van Marica naar ondernemerskracht. Dit is het haakje voor ondernemerscoach en trainer Rian Verkooijen (Nieuwe Routes). Juist nu tijdens de pandemie, vraagt het om je strategie voor je onderneming te wijzigen. Waar deuren sluiten, openen zich weer nieuwe deuren. Rian leidt de cursisten met de eerste stappen over de kaart:  De wereld van Verschil - via Landschappen van ons gedrag. Het is een interessante en visuele manier van het DISC profiel (Rood, Groen, Blauw en Geel). Hoe zet jij je profiel in om de beste route te kiezen. En hoe doe je dit met je medewerkers en collega’s?

Een leuk weetje is dat veel reisagenten heel mensgericht werken. Je kunt je voorstellen dat de continu veranderende richtlijnen, protocollen en maatregelen, behoorlijk van invloed waren op het werkplezier.

Rian Verkooijen organiseert interessante training- en inspiratiessessies voor jou als individu, maar ook samen met je team. In 2019 is ze gestart met haar bedrijf Nieuwe Routes, om meer voor ondernemers en hun teams te kunnen betekenen. Bekijk haar agenda op de website van Nieuwe Routes.