19 juli 2024
Thumbnail voor Zoover: Reizigers boeken vaker in juli last minute en betalen ook meer

Zoover: Reizigers boeken vaker in juli last minute en betalen ook meer

ROTTERDAM - Steeds meer reizigers boeken pas in juli last minute-vakanties. Dat blijkt uit de Zoover Vakantiemonitor. Deze last minute reizen zijn ook duurder geworden. De vakantiegangers zijn gemiddeld 200 euro meer kwijt aan hun vakantie.


Voorheen werden tussen half juni en half juli de meeste last minute-vliegvakanties voor de zomervakantie geboekt. Nu beginnen deze boekingen pas in juli. Sterre Hoek van Zoover denkt dat de late, last minute boekingen voortkomen uit onzekerheid bij de reiziger. "Ze zijn afwachtend geworden en willen eerst zien hoe de situatie op Schiphol is, voordat ze last minute boeken." Daarnaast wachten reizigers ook op de beste deal. "Maar dan lopen ze wel het risico dat straks alles weg is", aldus Hoek.

Turkije
Last minute-zomervakanties zijn dit jaar ook duurder geworden. De reizigers zijn gemiddeld 200 euro meer kwijt aan hun vakantie dan vorig jaar. Vooral reizen naar Turkije zijn in prijs gestegen. Dit jaar betalen ze 430 euro meer dan vorig jaar. Dat komt volgens Zoover vooral door het aantal duurdere all-inclusive vakanties dat naar Turkije wordt geboekt. Dit is dan ook de meest populaire vliegbestemming van de zomer. Reizen naar Spanje zijn gestegem met 130 euro en Griekenland slechts met 20 euro.

Düsseldorf
Ook vliegen steeds meer mensen vanaf Düsseldorf naar het buitenland. Ook hierbij speelt de onzekerheid onder reizigers een rol, denkt Sterre Hoek. "Schiphol en Transavia zijn zo vaak negatief in het nieuws geweest dat mensen liever vanaf een andere luchthaven vertrekken," zegt ze.