14 april 2024
Thumbnail voor Zwarte koffers ongewenst op luchthaven Frankfurt

Zwarte koffers ongewenst op luchthaven Frankfurt

FRANKFURT - Als het aan de bagagemedewerkers van Frankfurt Airport ligt, reizen passagiers voortaan met gekleurde bagage. In de huidige chaos op veel Europese luchthavens is het vinden van de juiste koffer extra moeilijk, omdat bijna alle exemplaren zwart zijn.


Personeelsproblemen, gestrande koffers, opdringerige reizigers: veel Europese luchthavens hebben er mee te maken. Zo ook op Frankfurt Airport, waar duizenden koffers zijn gestrand. Het terugvinden van verloren bagage begint voor veel bagagemedewerkers een frustratie te worden. Daarom komen zij met kofferadviezen voor reizigers.

Thomas Kirner, woordvoerder van de Duitse luchthaven, zegt in een verklaring: “Veel passagiers reizen met zwarte koffers, wat de identificering van de verloren bagage tijdsintensief maakt.” Hij roept reizigers daarom op om stickers te plakken op hun koffers of er een gekleurde band omheen te wikkelen. Stefan Schulte, CEO van Fraport, de eigenaar van Frankfurt Airport, heeft passagiers opgeroepen met minder bagage op vakantie te gaan en zwarte koffers zoveel mogelijk te vermijden.

Om het personeel van de bagageafhandeling verder te ontlasten, heeft Fraport reizigers opgeroepen adreslabels aan hun bagage te bevestigen. De Duitse politie ziet dat overigens niet zo zitten, omdat inbrekers deze informatie mogelijk kunnen gebruiken.