24 juli 2024
Thumbnail voor Zwitserland versoepelt grensbeleid voor Nederlandse reizigers per 26 juni

Zwitserland versoepelt grensbeleid voor Nederlandse reizigers per 26 juni

AMSTERDAM - Zwitserland gaat per zaterdag 26 juni het grensbeleid versoepelen voor reizigers uit Nederland en andere Schengenlanden. Nadat Nederland het reisadvies voor het Alpenland onlangs al heeft aangepast naar ‘geel’, staat niets een vakantie in Zwitserland meer in de weg, volgens het Zwitsers Verkeersbureau.


Voor volledig gevaccineerde reizigers, die per auto of trein naar Zwitserland reizen, vervalt de quarantaineplicht en is het ook niet meer nodig om een negatieve testuitslag te tonen. Vliegtuigpassagiers dienen nog wel een contactformulier in te vullen. Wie nog niet volledig gevaccineerd is of recentelijk is genezen van Covid-19, dient een negatieve PCR- of antigeentest te tonen die maximaal 72 uur voor aankomst is afgenomen. Voor kinderen tot en met 16 jaar geldt deze testplicht niet.

Het land doet er alles aan om gasten een zo prettig mogelijk verblijf te bieden. Er gelden strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften voor de gehele toeristische sector, van restaurants en hotels tot musea en het openbaar vervoer. Het 'Clean & Safe' keurmerk werd aan meer dan 4000 bedrijven gegeven, als bewijs voor het toepassen van uitvoerige veiligheidsmaatregelen.

Reizen met het openbaar vervoer
Reizen met het Zwitserse openbaar vervoer is, ook deze zomer, een reisdoel op zich. De treinen en bussen rijden in de meeste gevallen volgens de normale dienstregeling. Het dragen van een mondkapje is verplicht in treinen en bussen, op de perrons en in de stationsgebouwen, behalve voor kinderen tot en met 12 jaar en voor reizigers die hier om medische redenen niet aan kunnen voldoen. Panoramatreinen als de Bernina Express, Glacier Express en de Gotthard Panorama Express rijden dagelijks, maar tijdelijke aanpassingen zijn mogelijk.