25 mei 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Gelukkig, we mogen weer op reis!

Marlous de Boer: Gelukkig, we mogen weer op reis!

Een heuse stormloop ontstond er van reisaanvragen van bestaande klanten, maar ook verrassend veel nieuwe gezichten. Mensen die het vertrouwen en de veiligheid verkiezen boven het eigen knutselwerk. Goed om te zien dat er zoveel mensen weer graag op reis willen, de Spaanse paella of de Griekse mezzes willen proeven. Wandelen in de Alpen, met de auto naar de Noordkaap of de zon onder zien gaan in de Middellandse zee. Weg uit Nederland, even ontsnappen uit de sleur, de koffer uit het stof en de deur achter je dichttrekken.

De behoefte is alleen maar groter geworden naar het opdoen van nieuwe ervaringen. Natuurlijk zorgt vakantie ervoor dat je tot rust komt en dat je samen mooie gesprekken hebt met een goed glas Italiaanse Prosecco. Het is toch prachtig dat de indrukken, die je tijdens de reis opdoet, onbetaalbaar zijn en dat deze ons als mens doen veranderen? De kennismaking met een andere cultuur draagt bij tot andere inzichten en laat je zien dat niet alles vanzelfsprekend is.

Intensief contact met de klant
Wat ik persoonlijk met veel plezier ervaar, is het meer intensieve contact met mijn klanten. Normaliter volgde er na het intake gesprek een passend reisvoorstel en na de boeking ging men dan op reis. Juist nu is er meer contact over hoe het hoe en wat tijdens de reis, maar ook op de bestemming. Eigenlijk ga ik met elke klant digitaal mee op reis en nemen we pas weer afscheid als de koffer op Schiphol van de band rolt.

Het eerste berichtje komt vaak al vanaf Schiphol, als de douane probleemloos bereikt is met de benodigde QR codes. Met de CoronaCheck-App op zak en het mondkapje binnen handbereik, merk ik dat dit al snel went. En dan komt het leukste: er volgen vaak prachtige foto’s, die vanaf de bestemming worden doorgestuurd.

Aangekomen op de bestemming wordt met name de gastvrijheid en de hartelijkheid in de hotels meer dan ooit gewaardeerd. De regels worden probleemloos nageleefd en in alles is voorzien op de locaties. En nog belangrijker: er is ruimte om je te bewegen of op een sfeervol terrasje neer te strijken. Er wordt lekker lang getafeld onder de bougainvillea en olijfbomen, waar voldoende ruimte is voor iedereen.

Vitamine V
De reis voelt als een bevrijding. Er wordt prima rekening gehouden met de regels en dit gebeurt ook door de andere toeristen. Op veel bestemmingen ligt de vaccinatiedichtheid al erg hoog, anderen zijn weer getest. Een jong stel vertelde dat zij extra blij waren met hun geboekte huurauto, waardoor zij samen de vrijheid nog beter konden ervaren. Genieten dus weer van het reizen, de vitamine V, het mee terugnemen van de mooie ervaring en de kleur van de zon!

Binnenkort mag ik zelf ook weer op reis, gelukkig!Recente berichten