11 mei 2024
Thumbnail voor Aaliyah Windster: Aruba heeft alles in huis om reizigers een wereldvakantie te bezorgen

Aaliyah Windster: Aruba heeft alles in huis om reizigers een wereldvakantie te bezorgen

DEN HAAG - Door collega’s en vrienden wordt ze ook wel het zonnetje in huis genoemd: de 26-jarige Aaliyah Windster is met ingang van dit jaar in dienst getreden als Sales Executive Europa bij Aruba Tourism Authority. “Ik vind het gewoon heel leuk om bij mensen een glimlach op hun gezicht te toveren.” De vrolijke Aaliyah vertelt in de rubriek SalesTalk in Reisbizz Magazine over haar nieuwe functie.


Aaliyah wil graag meegeven dat Aruba meer is dan alleen zon, zee en strand. “Naast de geweldige stranden hebben we alles in huis om reizigers een wereldvakantie te bezorgen. Van ongerepte natuur en bijzondere architectuur tot een hele veelzijdige keuken met ruim 250 restaurants. Naast veel lokale chefs weten ook steeds meer bekroonde internationale chefs ons eiland te vinden.”

De mensen op het eiland, met ruim 90 verschillende nationaliteiten, maken Aruba echt tot het One happy island, stelt Aaliyah. “Gastvrij, behulpzaam, vriendelijk en warm. Zo zou ik de locals omschrijven. Daarnaast is het serviceniveau echt heel hoog. Je komt op Aruba niets te kort. Voor reisagenten is het handig om goed op de hoogte te zijn van wat er allemaal te doen is en hoe het eiland er geografisch uitziet. Alleen dan kun je Aruba goed verkopen. Onze roadmap biedt daarbij uitkomst. Ook kun je de voorpret voor klanten die naar Aruba gaan verhogen met een gratis te bestellen Aruba Goodiebox en kun je met inspiratiebrochures laten zien dat het eiland meer is dan alleen zon, zee en strand.

‘Gebruik natuurlijke zonnebrandcrème’
Welke tips heeft Aaliyah nog meer voor het eiland? “Aruba heeft de meeste zonuren in het Caribisch gebied, maar de zon is heel fel. Het is echt heel belangrijk dat mensen zich goed beschermen. Goed om te weten is dat je op Aruba uitsluitend natuurlijke zonnebrandcrèmes mag gebruiken zonder schadelijke stoffen zoals oxybenzone. Dit is al enige tijd verboden om het koraal te beschermen. Daarom adviseer ik om bij aankomst gelijk een gratis tour te doen bij de Aruba Aloë fabriek en plantage. Zo kom je meer te weten over deze helende plant. Na afloop kun je producten kopen in de winkel.”

Meer weten over Aaliyah en welke tips ze voor een vakantie op Aruba heeft? Lees dan de hele SalesTalk in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.