2 maart 2024
Thumbnail voor Antigeentest voldoende voor vertrek naar Curaçao

Antigeentest voldoende voor vertrek naar Curaçao

WILLEMSTAD - Nederland is voor Curaçao geen hoogrisicoland meer. Vanaf 10 augustus gebruikt de overheid van Curaçao een nieuwe classificatielijst voor risicolanden waarop Nederland niet meer wordt bestempeld als zeer hoog risico. Hierdoor zijn de inreisregels voor Nederlandse toeristen ietwat versoepeld.


Nederlanders die op reis gaan naar het eiland hebben nu ook de keuze uit een antigeentest vooraf aan vertrek. Eerst waren Nederlandse reizigers verplicht een PCR-test uit te voeren voordat zij in het vliegtuig naar Curaçao stapten. Nu hebben ze dus de mogelijkheid om te kiezen. De PCR-test moet maximaal 72 uur voor vertrek worden afgenomen en de antigeentest maximaal 24 uur. Reizigers dienen hiervan een afgedrukt bewijsdocument bij zich te hebben en voor vertrek moet het negatieve testresultaat online worden geüpload.

Daarnaast moet voor vertrek de Digital Immigration Card en een Passenger Locator Card (PLC) ingevuld worden. Reizigers dienen een uitgeprint bewijsstuk van het PLC bij zich dragen.

De eis om op de derde dag na aankomst op het eiland een antigeentest uit te voeren, komt voor Nederlanders niet te vervallen. Hier kan van te voren een afspraak voor worden gemaakt.