27 mei 2024
Thumbnail voor Britse variant coronavirus ook op Sint-Maarten aangetroffen

Britse variant coronavirus ook op Sint-Maarten aangetroffen

PHILIPSBURG - De overheid van Sint-Maarten heeft woensdag de bevolking strikt opgeroepen zich te registeren voor een coronavaccinatie. De reden van de oproep is dat er bij 24 coronapatiënten de Britse mutatie van het coronavirus is aangetroffen. Tot heden was die variant nog niet op het eiland vastgesteld, slechts op het Franse deel van Sint-Maarten.


Dit melden verschillende bronnen. De Britse variant was wel al aangetroffen op Curaçao, Aruba en Bonaire. Eerder deze maand liet de overheid van Sint-Maarten weten geen reizigers vanuit deze eilanden meer toe te laten.

Een deel van de mensen waarbij de Britse variant is ontdekt, heeft onlangs een reis gemaakt naar Curaçao en Aruba. Aangezien bij een groot gedeelte geen spraken is van een reis naar deze eilanden, vermoedt de overheid van Sint-Maarten dat er meerdere lokale besmettingen hebben plaatsgevonden.

Nu de Britse variant is ontdekt op het eiland wordt de prikcapaciteit uitgebreid naar maximaal duizend injecties per dag. De overheid heeft het doel om 34.000 inwoners volledig te vaccineren tegen het coronavirus. Het aantal geregistreerde besmetting op het eiland is echter al lange tijd relatief laag. Gisteren telde het eiland 36 coronapatiënten op een inwoneraantal van 40.000.