23 juli 2024
Thumbnail voor CNV Vakmensen: D-reizen winkels dreigen de boot te missen

CNV Vakmensen: D-reizen winkels dreigen de boot te missen

UTRECHT - CNV Vakmensen stelt dat er meer snelheid moet worden gemaakt met de doorstart van het failliete D-reizen. Volgens de vakbond is er veel gedoe geweest over zoekgeraakte miljoenen en juridisch getouwtrek over de merknaam en wordt het nu hoog tijd dat er aan de werknemers wordt gedacht.


Volgens CNV Vakmensen onderhandelaar Sijtze de Bruine gaat het allemaal “veel te langzaam en schimmig”. Inmiddels zijn er al bijna twee maanden verstreken sinds het faillissement van D-reizen. “De tijd dringt”, gaat De Bruine verder. “Mensen zijn nu volop vakanties aan het boeken, maar intussen is er nog geen winkel open en dreigt D-reizen de boot te missen.”

De Bruine heeft contact met veel oud-werknemers van D-reizen waarvan het dienstverband op 19 mei officieel is geëindigd. “Ze zitten in de WW, een deel van hen is aan het solliciteren, heeft een andere baan of is voor zichzelf begonnen.” Volgens De Bruine wachten de meeste op nieuws over de doorstart. “Ze willen graag het liefst weer bij hun eigen reisbureau aan de slag, maar ze hebben geen idee wat hun kansen zijn. Het is een en al onduidelijkheid.”

Stoere taal
De vakbond stelt dat zij nauwelijks contact krijgen met de curatoren rond het faillissement van D-reizen. Het feit dat er verschillende partijen, Prijsvrij vakanties en Hillman Travel, actief zijn op het overnamepad, maakt het allemaal erg ingewikkeld volgens De Bruine. “Welke reisbureaus blijven open en met welke eigenaar? Voor wie is er straks een baan en voor wie niet?” De Bruine zegt dat de onzekerheid nu wel lang genoeg heeft geduurd. “De stoere taal over behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid moet nu snel worden omgezet in daden.”