17 mei 2024
Thumbnail voor Europese toeristen vanaf half mei welkom in Griekenland

Europese toeristen vanaf half mei welkom in Griekenland

ATHENE - Vanaf 14 mei kunnen reizigers vanuit andere Europese landen zonder quarantaineverplichting naar Griekenland op vakantie. De vakantiegangers moeten gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen voorleggen.


Dit meldt de Griekse viceminister van Toerisme, Sofia Zacharaki. Al sinds het begin van het jaar moedigt de Griekse regering de EU aan om een Europees geldend vaccinatiepaspoort te ontwikkelen. Hiermee wil het land de Griekse toerismesector redden, die normaal een vijfde van de Griekse economie vertegenwoordigt. Griekenland heeft de hoop dat het paspoort er tegen juni zal zijn.

De veranderde regeling die vanaf half mei in zal gaan, geldt ook voor enkele andere landen, zoals Servië en Groot-Brittannië. Eind maart schafte Athene al de quarantaineplicht af voor bezoekers vanuit Israël. Zij moeten een officiële bevestiging van en coronavaccin voorleggen. Daarnaast stelt de Griekse regering de eis dat er veertien dagen verstreken moeten zijn sinds de tweede vaccinatie. Wanneer vakantiegangers het land willen toetreden met een negatieve PCR-test, mag deze niet ouder zijn dan 72 uur.

De Nederlandse regering adviseert nog steeds om niet naar het buitenland te reizen. Ook heeft Griekenland vanuit Nederland nog steeds de kleurcode oranje, die stelt dat Nederlanders alleen voor noodzakelijke reizen naar Griekenland mogen afreizen.