1 maart 2024
Thumbnail voor Frank Oostdam: Eerste gevoel is goed bij overname D-reizen door Prijsvrij

Frank Oostdam: Eerste gevoel is goed bij overname D-reizen door Prijsvrij

SCHIPHOL – ANVR-directeur Frank Oostdam laat in een eerste reactie op de overname van D-reizen door Prijsvrij tegenover Reisbizz.nl weten een goed gevoel te hebben. De overname bewijst volgens hem de toegevoegde waarde van een omnichannel benadering van de markt.


“Ik ben het verder eens met Prijsvrij-directeur Marc van Deursen dat het goed is dat de naam D-reizen blijft bestaan.”

De ANVR-directeur geeft tevens aan dat het goed is voor consumenten dat er voldoende aanbod in de markt blijft. Ook voor onafhankelijke touroperators ziet hij voordelen bij het voortbestaan van D-reizen.

Oostdam staat in contact met de directie van Hillman reizen die een deel van de D-reizen kantoren overneemt. Hillman is nog niet aangemeld als ANVR-lid laat Oostdam desgevraagd weten.

Doorstart
Woensdagochtend werd bekend dat Prijsvrij Vakanties definitief een deel van de kantoren van D-reizen overneemt. Met de curatoren van D-reizen is de reisorganisatie tot een deal gekomen met betrekking tot de doorstart van "een belangrijk deel" van het concern.

Komende weken gaat Prijsvrij in gesprek met de OR, het personeel en de verhuurders waarbij duidelijk moet worden welke D-reizen winkels heropend zullen worden.