19 juli 2024
Thumbnail voor FTI annuleert ook alle reizen na 6 juli

FTI annuleert ook alle reizen na 6 juli

FTI ziet zich ondanks “intensieve inspanningen en onderhandelingen met verschillende partijen” genoodzaakt alle reizen na 6 juli te annuleren. “Alle pakketreizen via FTI en via de merken BigXtra Touristik GmbH en 5vorFlug met vertrek na 6 juli, worden geannuleerd”, zo laat de curator van FTI weten.

"In nauwe samenwerking met FTI en het Duitse Reisgarantiefonds (DRSF) hebben we de afgelopen tien dagen heel hard gewerkt om een goede oplossing te vinden in het belang van de klanten en partners van FTI. Ondanks de grote inspanningen van alle betrokkenen heeft dit niet geleid tot een oplossing”, aldus de curator.

FTI heeft naar eigen zeggen geprobeerd pakketreizen die al geboekt waren door te laten gaan, omdat de DRSF bereid was om deze te vergoeden. Klanten worden door het bedrijf geïnformeerd over het annuleren van de vakantie.

Boekingscijfers
Bij FTI hebben financiële problemen ervoor gezorgd dat het bedrijf zich insolvent moest verklaren. In april werd nog aangekondigd dat een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij Certares de Duitse touroperator voor 1 euro zou overnemen en vervolgens 125 miljoen euro aan vers kapitaal in het bedrijf zou injecteren.

“Sinds [die aankondiging, red.] bleven de boekingscijfers ondanks het positieve nieuws ver achter bij de verwachtingen. Bovendien hebben veel leveranciers aangedrongen op vooruitbetaling. Als gevolg daarvan was er een grotere behoefte aan liquiditeit, die niet langer kon worden overbrugd tot de afronding van het investeerdersproces. De insolventieaanvraag is daarom om juridische redenen noodzakelijk geworden”, aldus FTI.