20 juni 2024
Thumbnail voor Geen quarantaine en testen meer voor gevaccineerde reizigers naar Tsjechië

Geen quarantaine en testen meer voor gevaccineerde reizigers naar Tsjechië

PRAAG - Reizen naar Tsjechië wordt vanaf 1 juli wat makkelijker gemaakt. Nederland en België staan op oranje en dat betekent dat gevaccineerde reizigers vanuit deze landen naar Tsjechië kunnen reizen zonder PCR-test of quarantaineverplichting. Tussen de eerste vaccinatie moet wel 22 dagen zitten.


Dit meldt het Tsjechische Verkeersbureau van de Benelux. Gevaccineerden met het Janssen-vaccin moeten het vaccin twee weken of langer geleden hebben gekregen. Nederlandse of Belgische reizigers die niet gevaccineerd zijn, moeten een PCR-test bij zich hebben die niet ouder is dan 72 uur of een antigeentest van maximaal 48 uur oud. Een bewijs van herstel van een besmetting met het virus dient ook als toegangsbewijs.

De afgelopen weken zijn de coronamaatregelen in Tsjechië versoepeld. Accommodaties, bezienswaardigheden en restaurants zijn weer geopend. Voor de bezienswaardigheden hoeft er geen tijdslot te worden gereserveerd. Het Verkeersbureau meldt dat het wordt aangeraden om bij bezoek aan een restaurant, het vaccinatiebewijs of een test mee te nemen. Het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en het openbaar vervoer zijn verplicht.

Tsjechië heeft vanuit Nederland code geel gekregen, dus na een verblijf in Tsjechië geldt geen quarantaineplicht en hoeven reizigers geen negatieve testuitslag te tonen.