24 mei 2024
Thumbnail voor Geen test en quarantaine meer voor gevaccineerde en genezen reizigers naar Tunesië

Geen test en quarantaine meer voor gevaccineerde en genezen reizigers naar Tunesië

TUNIS - Het ministerie van Toerisme in Tunesië kondigt aan dat de voorwaarden voor toegang tot het land vanaf 1 juni worden gewijzigd. Ook worden in verschillende regio’s in Tunesië werknemers van de toeristische sector gevaccineerd.


Vanaf morgen versoepeld Tunesië de voorwaarde voor het inreizen. Reizigers die tenminste zes weken voor vertrek zijn genezen van het coronavirus of volledig zijn gevaccineerd, hoeven bij aankomst geen negatieve PCR-test te tonen. Ook de verplichte quarantaine wordt voor deze reizigers geschrapt.

Voor reizigers boven de 12 jaar die niet (of niet volledig) gevaccineerd zijn en niet in de laatste zes weken besmet zijn geweest met het coronavirus, blijft een negatieve PCR-testuitslag die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Tunesië nodig. Daarnaast moeten deze reizigers een ondertekende verklaring kunnen voorleggen waarin zij toezeggen om zichzelf bij aankomst te isoleren voor een periode van zeven dagen.

Reizigers die in het kader van  een rondreis of pakketreis naar Tunesië reizen, dienen in een bubbel te blijven met de reisgroep voor de duur van de reis, inclusief accommodatie en alle reizen. Ook moet de reis voldoen aan het Tunesische gezondheidsprotocol. Sneltesten worden nog steeds uitgevoerd bij aankomst en mensen met een positief resultaat, moeten in quarantaine in een door de staat goedgekeurd hotel.

Rood en oranje
Vooralsnog is de kleurcode van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Tunesië gedeeltelijk rood en oranje. Volgens de Nederlandse overheid zijn er veiligheidsrisico’s en reizen naar Tunesië wordt nog steeds afgeraden.