24 mei 2024
Thumbnail voor ‘Gevaccineerde met positieve testuitslag behouden groen vinkje’

‘Gevaccineerde met positieve testuitslag behouden groen vinkje’

SCHIPHOL - Wie eenmaal zijn vaccinatiebewijs heeft opgevraagd in de CoronaChcek-app en vervolgens positief test na een coronatest, behoudt evengoed het groene vinkje in de app. Dat meldt de Telegraaf. Doordat gevaccineerden al beschikken over de QR-code, kunnen zij op vakantie of een evenement bezoeken, ook als zij besmet zijn met corona.


Na het ontvangen van een vaccin, is de kans een stuk kleiner dat iemand besmet raakt met het virus, maar het is wel nog steeds mogelijk. De deltavariant is daarnaast zó besmettelijk, dat ook volledig gevaccineerde het virus door kunnen geven. Nu blijkt dus dat gevaccineerde met een QR-code in de CoronaCheck-app een groen vinkje behouden en dus ook kunnen reizen en evenementen kunnen bezoeken zodra ze positief zijn getest.

Volgens de krant is het ministerie van Volksgezondheid op de hoogte van dit gat in het systeem en beraadt zich op maatregelen. “Aan een vaccinatiebewijs is momenteel geen geldigheidsduur gekoppeld in de app”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid tegen de Telegraaf. “De komende weken wordt breed gekeken hoe het systeem van toegangstesten kan worden verbeterd. Daar wordt dit verhaal bij betrokken.”