14 juli 2024
Thumbnail voor Harri Theirlynck: Ik zag mezelf al salto’s maken op de boulevard van Nice

Harri Theirlynck: Ik zag mezelf al salto’s maken op de boulevard van Nice

Omdat Reisbizz Magazine-blogger Harri Theirlynck in juni op extended familievakantie ging, vond zijn vrouw het de hoogste tijd voor een nieuwe korte broek voor hem. Zijn huidige korte broek (type ballenknijper met panterprint, die al meer dan 25 jaar trouwe dienst doet) ‘kon echt niet meer’, zei ze. In de nieuwste uitgave blogt Harri over zijn zoektocht naar de perfecte korte broek voor op vakantie.


"Mijn vrouw wees me op de Rolls Royce onder de korte broeken: een Mr Marvis-broek. Ze bracht me handig wat commercials onder ogen en binnen een week brandde ik van begeerte om zo’n korte broek, waarmee je op de boulevard van Nice salto’s kan maken, en op het Gardameer in volle snelheid van dure Riva speedboten kan springen.

Ik zag het helemaal voor me. ’s Zomers in gekleurde korte broeken met andere vlotte mannen donderjagen op kades en boten, met een aan hondsdolheid grenzende blijheid. Als blijheid een kunstvorm was, dan waren de Mr Marvisjongens Picasso.

Trots als een pauw paradeerde ik deze maand in Toulouse, Nice en een groot deel van de Pyreneeën in mijn Mr Marvis rond. Wat ik heel vreemd vond: nóóit zag ik een andere man in een Mr Marvis-short rondlopen. De vrolijke mannen in pastelkleurige shorts huppelden en ravotten kennelijk uitsluitend in de weekendmagazines en op mijn mobieltje. Ik sprak er tegen mijn vrouw mijn grote verwondering over uit. Die zei toen iets dodelijks waar ik drie nachten van wakker lag: 'Maybe we’re not in the right circles'.

Was ik nou de sukkel die al die jaren géén Mr Marvis-broek droeg? Of was ik de sukkel die er nu eentje droeg? Daar kwam ik niet goed uit. Einde vakantie nam ik een kloek besluit: de ballenknijper blijft nog even in de kast."

Lees de hele blog van Harri in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.