7 september 2024
Thumbnail voor Harri Theirlynck: Te laat om te klagen

Harri Theirlynck: Te laat om te klagen

DÜSSELDORF - In zijn nieuwste column beschrijft Harri Theirlynck zijn ervaring met een appartement die hij samen met zijn vrouw huurde via Airbnb. Het appartement was niet geheel naar wens. Toch durfden ze niet te klagen. “Een nette jongen met een hoogzwangere vriendin draagt ons de sleutel van hun Düsseldorfse ‘luxe’ appartement over. Dat betekent machteloosheid.”


 


“De aanstaande vader haalt ongevraagd nog een echootje uit zijn zak. ‘Kijk…’ We gaan gezamenlijk bewonderen met veel ach en ooh’s. De vriendin heeft de ogen van een gelukkig vogeltje”, schrijft Harri. “Dan lijkt 240 euro per nacht ineens niet meer duur. ‘Ons geld krijgt een mooie bestemming,’ fluistert mijn vrouw op weg naar de lift.”

Getatoeëerde drinkebroer
‘Ach, het is erger voor hen’, aldus de vrouw van Harri. ‘Het went, laten we er geen probleem van maken.’ Maar het jonge paar blijkt nog een eigen appartement te hebben in hetzelfde complex. “Dat zal waarschijnlijk niet aan de uitgangstraat van D. liggen (‘ideale ligging in het centrum’, klopt als een bus) en niet zo’n zweethok zijn als het onze. De ramen kunnen weliswaar open, maar dan loop je de kans dat er vanaf de straat ’s nachts een getatoeëerde drinkebroer bij je in bed kruipt.”

‘We maken het wel af in de review’, werd vroeger dan gezegd volgens Harri. “Lekker veilig thuis, aan de keukentafel. Maar privé-verhuurders zijn tegenwoordig zo gehaaid. Na de eerste nacht staat er voor onze deur een mandje met een fles lokale wijn en wat regionale kaasjes. Na de tweede nacht een leuk doosje met twee karakteristieke gebakjes van de ‘Isabella Glutenfreie Pâtisserie’ op de Königsallee. Steeds een mierzoet kaartje erbij: ‘Geniet ervan, en geniet van onze mooie stad’, zoiets staat er dan op.”

“Te laat om te klagen. Ik durf het in elk geval niet. Mijn vrouw zegt: ‘Ik wil geen miskraam op mijn geweten’.”

De hele column van Harri lezen over zijn ‘luxe’ appartement in Düsseldorf? Ga dan snel naar de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.