7 september 2024
Thumbnail voor Inèz Ruska over IBTM World Barcelona: ‘Elkaar live spreken is belangrijk en kan ook’

Inèz Ruska over IBTM World Barcelona: ‘Elkaar live spreken is belangrijk en kan ook’

BARCELONA – De IBTM World Barcelona is gisteren van start gegaan. De MICE-vakbeurs vindt fysiek plaats in de Fyra in Barcelona en duurt nog tot 2 december. Inèz Ruska van Jan Tourism Consultancy is momenteel in Barcelona en vertelt in gesprek met Reisbizz.nl over haar bezoek aan de vakbeurs.


Volgens Inèz worden de juiste maatregelen in acht genomen waardoor bezoekers op een prettige manier kunnen netwerken en kennismaken. “Al is de beurs niet zo groot als voorgaande jaren qua exposanten en bezoekers, er is wel een mooie mix aan DMC’s, airlines, hotels en verkeersbureaus. Ook zijn er diverse Nederlandse reis- en eventmanagers naar Barcelona gekomen als hosted buyers.”

Tijdens de beurs is er een interessant programma aan presentaties over de toekomst van de eventindustrie. “Die industrie heeft het wellicht nog moeilijker dan de reisindustrie”, vertelt Inèz. “We moeten flexibel en inventief zijn om klanten te overtuigen dat incentive reizen weer mogelijk zijn.”

Inèz houdt vooral een erg positief gevoel over na de beurs. “Ondanks de huidige pandemie heeft deze vakbeurs laten zien dat het belangrijk is om elkaar weer live te spreken en dat dat ook daadwerkelijk kan.”

Begin november organiseerde Inèz nog het Reisprof Event, waar Reisbizz mediapartner van is. “Met dit evenement hebben wij ruimte kunnen bieden aan zowel reisgerelateerde als andere soorten van ondernemerschap. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement waarbij al onze ideeën zijn verwoord”, blikt Inèz nog terug.