21 mei 2024
Thumbnail voor Jeroen Martron: ‘Iedere man moet het jongetje in zichzelf blijven ontdekken’

Jeroen Martron: ‘Iedere man moet het jongetje in zichzelf blijven ontdekken’

Jeroen Martron, die zijn hele leven al werkzaam in de reisindustrie is, lijkt het ook wel eens leuk om naar andere dingen te kijken. "Gewoon iets doen wat dicht bij je hart ligt. Het kan best zijn dat ik een jonge ondernemer ga helpen", zegt de CEO van Airtrade. "Of een boek schrijven en een paar andere dingen te doen die je eens gedaan moet hebben in je leven." Een nieuwe 'koken met'.

De haard brandt en als we voor de deur staan zien wij hoe Jeroen de laatste hand legt aan de gedekte tafel. Voor de rubriek 'Koken met' zijn we deze keer welkom in Naarden. Het diner is meer dan alleen lekker eten. Jeroen is een gepassioneerd verteller en uitstekend gastheer. Er staat muziek op, voornamelijk uit de 80’s en overal in huis branden kaarsen. Op de kookplaat zien we een pan soep staan, pompoensoep met Thaise twist. Alles ziet er goed georganiseerd uit, hier wordt over de dingen nagedacht.

"De interactie met collega’s en klanten geeft energie, en die energie gaat vervolgens in het bedrijf zitten. Mooi toch?"

Nudistencamping
Aan tafel passeren verschillende onderwerpen de revue. Zo heeft hij Airtrade goed kunnen verkopen maar aan stoppen met werken moet hij nog niet denken.
“Nee, stoppen zit nog niet in mijn hoofd, of het moet om medische redenen noodzakelijk zijn. Ik vind het nog steeds leuk. Werken is meer dan alleen maar leveren. Het geeft zin aan je dagelijks leven en zorgt voor lol. De interactie met collega’s en klanten geeft energie, en die energie gaat vervolgens in het bedrijf zitten. Mooi toch?"

En na het overdragen van je aandelen, wat ga je dan doen?
“Dat is een mooie open vraag. Dan ga ik een nudistencamping beginnen. Grapje, hè! En een boek schrijven.”

Je bent succesvol, was het doorzetten, je vindingrijkheid of je bravoure?
“Doorzetten wel, vaak ook vindingrijkheid maar bravoure, nee, helemaal niet. Ik ben eerder verlegen dan dat ik echt op mensen afstap. Heel dicht bij jezelf blijven, ik denk dat ik daar het meest trots op ben want ik ben een gevoelsmens. Het moet goed voelen, ook op mijn werk. Frank Wester en ik zijn zo ongeveer complementair aan elkaar. Voor mij is het belangrijk om dicht bij mijn gevoel te blijven en op mezelf te vertrouwen."

Jeroen Martron en Natasja Hoogstede

De derde helft
Naast het ondernemen speelt Jeroen hockey op hoog niveau: "Hoofdklasse, hè? Bij de ouwe lullen 45-plus. Het is als een religie. Het fysieke, het spel en het sfeertje. Het kopje koffie met elkaar als je verzamelt, de wedstrijd, de derde helft natuurlijk ook. Ik doe het al zo lang. Het is hetzelfde ritueel, dezelfde wedstrijdspanning en eigenlijk is er in al die jaren niets veranderd. Toch wel… als we nu verliezen ben ik geen week meer chagrijnig maar vijf minuten. We blijven jongetjes en misschien is dat de rode draad wel in dit verhaal. Iedere man moet het jongetje in zichzelf blijven ontdekken anders raak je je speelsheid kwijt. Dat geldt ook voor vrouwen trouwens, blijf een meisje.”

Wil je meer lezen over Jeroen? Lees dan het uitgebreide interview in het nieuwe Reisbizz Magazine.