14 april 2024
Thumbnail voor KLM onthult nieuwe Premium Economy-klasse

KLM onthult nieuwe Premium Economy-klasse

SCHIPHOL - Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM heeft KLM onthuld hoe de nieuwe Premium Economy-klasse eruit gaat zien. Deze klasse, die het gat moet vullen tussen Business en Economy, gaat ‘Premium Comfort’ heten. De stoelen worden vanaf de zomer in de longhaul-vloot van KLM geïnstalleerd. Eind 2023 moet dat proces klaar zijn.


De stoelen in Premium Comfort bieden een pitch (de afstand van rugleuning tot rugleuning) van 38 inch. Dat is 6,7 inch (17 centimeter) meer dan in Economy Class. Ook zijn de stoelen veel breder. Met een recline van tot wel 8 inch kan de rugleuning verder naar achteren. Passagiers hebben een 13,3 inch entertainmentscherm, een USB-oplaadpunt en een stopcontact tot hun beschikking.

Air France en partner Delta Air Lines bieden al langer een volwaardig Premium Economy-product aan in hun longhaul-vloot. Nu KLM volgt, komt het productaanbod van de drie airlines meer op één lijn. Tot nu toe bood de Nederlandse luchtvaartmaatschappij alleen Economy Comfort aan: dat zijn gewone Economy-stoelen met iets meer beenruimte en recline.

Nieuwe Business Class
KLM installeert tegelijkertijd ook een nieuw Business Class-product in de Boeing 777-vloot. De huidige stoelen in een 2-2-2-opstelling worden vervangen door nieuwe stoelen in een 1-2-1-opstelling, waardoor iedereen directe toegang tot het gangpad heeft. Het nieuwe product lijkt op de Business Class in de 787, maar heeft als belangrijkste verschil schuifdeurtjes voor meer privacy.

KLM 777 nieuwe Business Class

Foto: Reismedia.