20 mei 2024
Thumbnail voor KLM stopt tijdelijk met verkoop van KLM Holidays via de reisagent

KLM stopt tijdelijk met verkoop van KLM Holidays via de reisagent

SCHIPHOL - KLM stopt met het verkopen van hun KLM Holidays-pakketreizen via de reisagent. Op basis van feedback na de pilot die werd uitgevoerd, constateert KLM dat de boekingstool voor reisagenten om de pakketreizen te verkopen op het moment niet voldoende aansluit op de behoeften die er zijn in de markt. “Om deze reden hebben wij besloten dat we de verkoop van pakketreizen via reisagenten (tijdelijk) stoppen”, aldus KLM.


Dit betekent dat reisagenten per 1 juli 2023 geen KLM Holidays-pakketreizen meer kunnen verkopen. Tot die tijd ontvangt de reisagent na elk verkocht pakket direct de commissie. De luchtvaartmaatschappij laat weten dat de service van bestaande boekingen doorgaan zoals men dat gewend is.

KLM laat weten dat na een feedbackanalyse geconstateerd is dat de boekingstool voor de reisagent niet aansluit op de behoeften die er zijn. “De nodige veranderingen aan de tool zijn helaas niet op korte termijn te realiseren.”

In de toekomst weer samenwerken
Voor nu focust KLM zich op de directe verkoop van pakketreizen aan consumenten. “Hier zullen wij mee blijven doorgaan. Jij, als reisagent, blijft natuurlijk wel belangrijk voor KLM Holidays. Daarom onderzoeken we op welke wijze we in de toekomst weer met elkaar kunnen samenwerken.” Hoe lang deze stop duurt, is niet bekend. Wel heeft KLM de ambitie en verwachting op de lange termijn de indirecte verkoop weer in te zetten.

KLM bedankt de reisagent voor hun inzet tijdens de KLM Holidays-pilot om pakketreizen te verkopen.