7 september 2024
Thumbnail voor Koken met Marco Ammerlaan: ‘Soms heb ik te veel vertrouwen gehad in de mensen om me heen’

Koken met Marco Ammerlaan: ‘Soms heb ik te veel vertrouwen gehad in de mensen om me heen’

Voor de nieuwste ‘Koken met’ reist Reisbizz af naar de Bollenstreek, waar we aanschuiven bij Marco Ammerlaan, Director of Sales bij Sunny Cars. Vraag iemand in de branche naar zijn naam en je hoort dat hij dé man van de autoverhuur is. Marco staat bekend om zijn warme persoonlijkheid en no-nonsense mentaliteit, en voelt zich helemaal op zijn plek. Toch, volgens Marco zelf, had hij net zo goed boswachter kunnen zijn.

Met een achtergrond in de IT begon Marco bij Sunny Cars als Accountmanager E-commerce. “Toen was ik verantwoordelijk voor de onlineklanten van Sunny. Samen met een aantal collega’s hebben we dat in de afgelopen jaren aanzienlijk laten groeien. Als je dingen laat groeien, val je op, en dan kom je in andere rollen terecht. Zo ben ik van Accountmanager naar Business Development gegaan en uiteindelijk doorgegroeid naar Director of Sales.”

Marco weet dat het een clichéantwoord is, maar werken met mensen is voor hem het mooiste wat er is. “Daarom zie je mij vaak bij netwerkevents en bij klanten: echt contact maken, daar haal ik voldoening uit. Ik ben dol op mensen!” Linda, zijn vrouw, voegt toe: “En de mensen zijn dol op jou!”

Te veel vertrouwen in anderen
Wat Marco tegen zijn jongere zelf zou zeggen als hij die kans zou krijgen? “Dat ik soms wel eens iets te veel vertrouwen heb gehad in mensen om me heen. En dat ik dacht dat alles wel goed zou komen.” Marco reflecteert op het zakelijke vlak en geeft aan dat hij soms te veel vertrouwen had in de uitkomst van zakelijke beslissingen. Als voorbeeld geeft hij het faillissement van D-reizen. Tijdens de coronaperiode werd Marco misleid door de voormalig directeur van D-reizen, Jan Henne de Dijn, die Sunny Cars zonder medeweten in het vouchersysteem had opgenomen, terwijl Sunny Cars zelf geen vouchers uitgaf en het geld direct terugbetaalde.

Wil je weten hoe dit verder afliep? En wil je meer weten over Marco en zijn gezin? Lees dan de hele ‘Koken met’ in de nieuwste uitgaven van Reisbizz Magazine.