10 mei 2024
Thumbnail voor Minet van Wees op cruise door Azië met Mein Schiff 5: ‘Smaakt naar meer’

Minet van Wees op cruise door Azië met Mein Schiff 5: ‘Smaakt naar meer’

HONGKONG - Samen met haar partner Patrick maakte Minet van Wees, TravelXL at Home, begin dit jaar het plan om in het voorjaar een cruise te maken richting Azië. TUI Cruises was voor het stel een onbekende rederij. Samen met de mooie route die Mein Schiff 5 op de planning had staan, was de keuze snel gemaakt. Minet doet in de Reisprofessional op Reis Special in Reisbizz Magazine verslag van de reis.


Wat de bestemmingen betreft, biedt de Mein Schiff 5 volgens Minet een reeks spannende routes naar verschillende bestemmingen over de hele wereld. “Of je nu droomt van het verkennen van de prachtige eilanden in het Caribisch gebied, het ontdekken van de culturele schatten van Europa of het genieten van exotische Aziatische bestemmingen, dit schip heeft diverse cruises om uit te kiezen.” Patrick en Minet vliegen met Emirates via Dubai naar Hongkong en gaan aan boord voor een tweeweekse cruise naar Japan, Zuid-Korea en Taiwan.

Bubbel op het dek
Waar Minet eerder bij een Europese cruise op eigen houtje op pad ging, kiezen ze er nu voor om het een en ander vooruit te regelen. “Iedere rederij biedt natuurlijk aan boord een breed scala aan excursies. We kiezen voor een aantal fietstochten, we regelen via een forum een tour in Seoul met twee andere stellen, we spreken met een gids mét auto af op Taiwan en gaan op de overige bestemmingen zelf op stap.”

Na aankomst in Hong Kong gaat het stel direct aan boord. “De volgende ochtend zeggen we Hongkong gedag met een bubbel op het dek en gaan we op weg via de Oost-Chinese Zee, door de Straat van Taiwan naar onze eerste bestemming in Japan, Kagoshima! Tijdens deze twee zeedagen hebben we genoeg tijd om het schip te ontdekken. ’s Avonds eten we op het dek. Er wordt voor ons aan tafel gebarbecued, leuke ervaring!”

Wil je meer lezen over de avonturen van Minet tijdens de Azië-cruise? Ga dan snel naar de Reisprofessional op Reis Special van Reisbizz Magazine.