9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises doopt in juni nieuw ecologisch vlaggenschip MSC Euribia in Kopenhagen

MSC Cruises doopt in juni nieuw ecologisch vlaggenschip MSC Euribia in Kopenhagen

GENÈVE - MSC Cruises heeft aangekondigd dat de doopceremonie van haar nieuwste vlaggenschip, de MSC Euribia, op 8 juni plaatsvindt in Kopenhagen. Het schip wordt aangedreven door LNG, wat één van de schoonste scheepsbrandstoffen ter wereld is. De MSC Euribia begint op 10 juni aan haar eerste seizoen in Noord-Europa. Daar zal het cruises van zeven nachten maken vanuit de Duitse stad Kiel en Kopenhagen naar Noorse Fjorden als Geiranger, Ålesund en Flåm.


De MSC Euribia moet symbool staan voor de duurzaamheidsambitie die MSC Cruises wil uitdragen. Zo wordt er op het schip gebruik gemaakt van milieuvriendelijke technieken om de uitstoot zoveel mogelijk te beperken. De buitenkant van het schip is beschilderd met een opvallend fresco dat de betrokkenheid van MSC Cruises bij de bescherming en het behoud van het mariene milieu moet verbeelden. Op het schip valt ook de tekst #savethesea te lezen.

Faciliteiten aan boord
Vanzelfsprekend valt er een hoop te beleven aan boord van een MSC cruiseschip. De MSC Euribia beschikt over een promenade in mediterrane stijl met een LED-skydome en een verscheidenheid aan winkels. Daarnaast kunnen gasten kiezen uit tien eetgelegenheden en 21 bars en lounges. Voor een avondje entertainment kunnen de gasten terecht in het scheepstheater met 954 zitplaatsen, waar iedere avond shows worden opgevoerd.

Ook de zwemliefhebber kan aan zijn trekken komen met vijf verschillende zwembaden en een waterpark.

Als laatste kunnen kinderen in het MSC Foundation Centre deelnemen aan educatieve spelletjes die hen van alles leert over het belang van het milieu. Volwassenen kunnen hier meer te weten komen over de programma’s en doelen van de MSC Foundation.

Bekijk hieronder een video van het nieuwste MSC-cruiseschip: